opstina gornji milanovac

18. март 2014.
Извршен конзерваторски надзор


Представнице Завода за заштиту споменика културе из Београда данас извршиле конзерваторски надзор


konzervacija takovo


Представнице Завода за заштиту споменика културе из Београда етнолог Естела Радоњић Живков и Бојана Михаљевић обишле су данас радове на реконструкцији знаменитог места Таковски грм у Такову, Цркву брвнару и Милошев конак у Црнући, а у својству конзерваторског надзора.


Пријем и посету градилиштима гошћама је обезбедила је начелница Општинске управе Горица Петровић, која је заједно са својим надлежним сарадницима посетила радове у току. Истим поводом Таково је данас обишао и председник општине Милисав Мирковић, рекавши да ће динамика радова бити испоштована у задатом року до 31 марта. У току је уређење стаза у комплексу, конзервација споменика, следи реконструкција објеката са мокрим чворовима и партерно уређење Цркве брвнаре. Такође следи уређење капија, ограде, санација јавне расвете, реконструкција сувенирнице, постављање инфо табли, постављању клупа, садња ниског растиња и друге активности на уређењу овог знаменитог места од историјског значаја за читаву Србију. Инвеститор свих ових радова је општина Горњи Милановац.


Завршена је адаптација објекта месне канцеларије у Такову и извршено уклањање урушеног објекта недалеко од месне канцеларије. У току је постављање новог аутобуског стајалишта и уређење паркинга. Завршени су радови на замени кровног покривача цркве брвнаре у Такову, а предстоје радови на партерном уређењу овог простора. У склопу санација музеја "Другог српског устанака" у Такову, тренутно се ради на реконструкцији мокрог чвора и ограде, док је унутрашњост завршена.


Представнице Завода су након посете изразиле задовољство предузетим радњама на уређењу културних добара од великог значаја за српску историјску баштину.konzervacija takovo    konzervacija takovo    konzervacija takovo

konzervacija takovo    konzervacija takovo    konzervacija takovoПовратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!