opstina gornji milanovac

25. март 2014.
Скуп градских и општинских ПР представника


Заједничким интересом јуче се окупили ПР менаџери Србије у организацији СКГО


divlja deponija


Стална конференција градова и општина, односно, Савез општина и градова Србије, била је организатор јучерашњег тематског састанка свих представника за односе са јавношћу градова и општина из читаве Србије.


Реч је о струковном окупљању особа задужених за односе са јавношћу и информисање у градским и општинским администрацијама на којем се разговара о важним темама из области комуникације и промоције рада локалних самоуправа.


Тема овогодишњег окупљања је Комуницирање градова и општина у кризним ситуацијама.


Кризне ситуације попут поплава, пожара, снежних падавина, штрајка, рационализације радних места, изборних активности, отмице, потраге и спашавања, ... представљају неоубичајене догађаје или серију догађаја који утичу лоше на стабилност организације, заједнице или друштва уопште. Нажалост, закључак је да генерално у Србији не влада основна безбедосна култура, односно нема превентивне едукације, од најмлађих у вртићима па до најстаријег становништва, како треба поступити и шта треба предузети у основним кризним ситуацијама. Такође, било је највише речи о начину припреме за поступање у кризним ситуацијама, које је могуће кроз урађене стратегије кризног комуницирања, где ће јасно бити прецизиран поступак на који начин ће ко и како реаговати и којим редоследом. Наравно, кључан фактор у оваквим ситуацијама је комуницирање и информисаност.


Овом приликом о теорији и пракси комуницирања у време кризе говорила је Наташа Ристић, саветница за комуникације са великим стажом у новинарству. Док су о томе шта новинари очекују од градова и општина у кризним ситуацијама, као и о самомо функционисању новинских агенција говорили директор и главни и одговорни уредник новинске агенције ФоНет Зоран Секулић, као и главни и одговорни уредник новинске агенције Бета Иван Цвејић.


Кроз овакве видове едукација у организацији СКГО врши се разматрање заједничких питања и проблема, као и формулисања и представљања заједничких интереса јединица локалних власти, као и размена мишљења, знања и најбољих практичних решења из рада локалне самоуправе.


Преузмите биографије предавача у пдф формату


Наташа Ристић
Зоран Секулић
Иван Цвејић
divlja deponija    divlja deponija    divlja deponijaПовратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!