opstina gornji milanovac

31. март 2015.
Обреновићи у музејским и другим збиркама Србије


У Конаку кнегиње Љубице у Београду представљена публикација Обреновићи у музејским и другим збиркама Србије


Пред пуном салом знатижељних слушалаца у Конаку кнегиње Љубице у Музеју града Београда представљена су оба тома стручне каталошке публикације Обреновићи у музејским и другим збиркама Србије.


О значају објављивања овакве публикације, говорили су рецензенти др Милош Тимотијевић, виши кустос историчар Народног музеја Чачак, др Игор Борозан, доцент Филозофског факултета у Београду као и један од уредника издања, Александар Марушић, који је говорио о самој концепцији публикација и о томе како је дошло до пројекта Обреновићи у музејским и другим збиркама Србије. Госте је најавила Данијела Ванушић, МА, кустос Музеја града Београда и један од аутора другог тома Обреновића. Први том ове значајне публикације, награђен је титулом Публикација године за 2013. годину од стране Националног комитета ICOM-а Србије.


Публикацију, као и сам пројекат осмислио је и објавио Музеј рудничко-таковског краја, уз финансијску подршку Министарства културе и информисања и Општине Горњи Милановац. Уредници оба издања су кустоси Ана Боловић и Александар Марушић.


obrenovici    obrenoviciПовратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!