opstina gornji milanovac

01. април 2015.
Програм прославе за 23. април


Председник општине јавно објавио програм предстојеће прославе за 23. април


skola

Свечаности поводом прославе Два века од подизања Другог српског устанка, Дан Војске Србије и Дан општине биће обележене 23. априла у Такову, почев од Свете литургије коју ће служити Његова Светлост Патријарх Српски Г. Иринеј у цркви Брвнари у Такову од 9.30 минута, рекао је данас на конференцији за штампу председник општине Милисав Мирковић.


Централна државна прослава биће настављена у 13.00 сати у знаменитом месту Таково на којој ће се обратити Председник државе и врховни командант Војске Србије Томислав Николић. Одавању војних и државних почасти устаницима и полагању венаца присуствоваће представници Владе Републике Србије, војног и дипломатског врха, стране и домаће делегације, јавне личности и многобројни гости Горњег Милановца широм Србије и иностранства. Према предвиђеном програму у Такову биће одржана војна смотра, испаљени почасни плотуни, примопредаја застава која ће се по четврти пут у српској историји извршити у Такову. Предходне примопредаје су извршили Краљ Петар 1911. и 1920.године и Јосип БрозТито на војној паради 1952.године.


Када је реч о припремама свечаности поводом Дана општине Горњи Милановац, председник Мирковић је данас новинарима рекао да ће дан пре централне манифестације у Такову, 22. априла, бити одржана свечана седница Скупштине општине Горњи Милановац на којој ће бити уручена престижна општинска признања најзаслужнијим појединцима и организацијама из Горњег Милановца са кратким културно-уметничким програмом. У вечерњим сатима, истог дана, на градском тргу почиње Српски фестивал светске музике где првог дана фестивала наступа Сања Илић и Балканика, Етно џез оркестар Мине Матијашевић и КУД Шумадија са гостима.


Другог централног Дана општине 23. априла од 21 сат на градском тргу наступиће певач Сергеј Ћетковић. Трећег дана фестивала наступа Влатко Стефановски, као и Tutti World Music Orchestra и Џипси Алексић.


Према најавама Председника општине ових дана је потврђено и да ће 21. априла концертно наступити уметнички ансамбал Министарства одбране Станислав Бинички од 19 сати на градском тргу. Иначе, цео април месец биће посвећен културно-уметничким садржајима, а везано за прославу јубилеја Таковског устанка.


Председник општине и начелница Општинске управе Горица Петровић су овом приликом назначили шта је све инфраструктруно урађено за последње две године колико трају припреме, при уређењу историјских знаменитих места, градског и сеоског подручја, као и програма који сачињава богату ризницу културно-историјских издавачких дела, а која су иницијативно наменески настала поводом јубилеја Два века од подизања устанка. Председник је рекао да је доста буџестких средстава утрошено за прославу, као и добрим делом од помоћи привреде, како би прослава била достојанствена, али и са намером да све уређено остане и након прославе.


И на самом крају председник општине позвао је своје суграђане да узму учешћа у масовној акцији уређења града и општине, планирану у суботу 4.априла, када ће на улице изаћи преко 2.000 учесника са намером да уреде свој животни простор.


Програм свих дешавања у априлу месецу у пдф формату.festival

Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!