opstina gornji milanovac

02. април 2015.
Велико пролећно спремање почиње!


Традиционална пролећна акција општине Горњи Милановац ''Уредимо наш град и општину'' одржаће се у суботу 04. априла. Учесници акције окупиће се на градском тргу у 9 сати, када ће бити објављен план активности са локацијама и координарторима.


ciscenje


Милановчани, одазовите се акцији чишћења и уређења града у коме заједно живимо!


Као и сваке године, овом позиву општине Горњи Милановац, одазваће се запослени у Општинској управи, јавним предузећима и установама, представници невладиних организација и удружења грађана, припадника Војске Србије, Полиције, спортски клубови, ученици и просветни радници основних и средњих образовних установа, представници институција и привредних предузећа.


За све заинтерсоване, Општинска управа је извршила набавку рукавица и џакова за отпад, којим ће се сакупљати немарно бачени папири и други отпад по свим улицама, дечјим парковима, речним коритима и свим јавним површинама. Овом акцијом се, поред чишћења, постиже и подизање свести о значају чисте и уређење животне средине за све грађане Горњег Милановца.


Током централних манифестација при поводом Дана општине, Горњи Милановац посети велики број иностарних и домаћих уважених званица и гостију, милановчани се током априлских дана већ надалеко препознају као добри домаћини, са жељом да јавности прикажу свој град у најбољем издању, односно као грађани који желе уређену средину у којој живе и тиме масовно дају свој допринос самосталним укључивањем у акцију - уређујући сопствена дворишта, улице, па и читава насеља.


Масовна акција чишћења по одређеним деоницама и распоредима биће вршена не само на градском подручју, већ и у већим меснима заједницама Прањанима, Руднику и Такову, као и у оним селима у којима се налазе истурена одељења матичних школа.


Општина Горњи Милановац позива све грађане које су у могућности да се придруже и дају свој допринос у уређењу града и општине, да једним заједничким окупљањем, дружењем и радом постигнемо заједнички циљ да наш град у коме породично живимо и радимо буде чист и пример по уређености у целој Србији./p>

Наиме, акција представља део активности на генералном пролећном уређењу општине, које су започете још крајем прошлог месеца, а обухватају прање улица, окресивање растиња, сађење украсног цвећа, уређењу травнатих површина, поправку улица, одлагање кабастог отпада и других инфраструктурних и комуналних делатности.ciscenje
Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!