opstina gornji milanovac

07. април 2015.
Обилне кишне падавине активирале клизишта


kliziste


Обилне кишне падавине током маја прошле године које су задесиле територију Општине Горњи Милановац, као и у остатку протекле године, имале су за последицу настанак несагледивих штета на пољопривредном земљишту, путевима, мостовима, улицама, породичним стамбеним објектима као и помоћним објектима на територији наше Општине, а које су додатно увећане обилним кишним падавинама у преосталом делу протекле године. Највећу штету проузроковала су покренута клизишта којих је током протекле године евидентирано око три стотине. Већина ових клизишта и одрона санирана је средствима Општине Горњи Милановац и средствима прикупљеним од донација привреде, братских општина и појединаца, ангажовањем општинских јавних предузећа, а по потреби и приватних предузећа.


Обилне кишне падавине током ове године, а које су посебно интензивне последњих неколико дана, довеле су до активирања старих, али и настанка нових клизишта посебно на подручју Бољковаца, Горње Црнуће, Теочина, Рудника, Трудеља, Варница и других. Угрожен је један број стамбених објеката, а евидентирано је и неколико оштећења на локалним и некатегорисаним путевима која отежавају односно онемогућавају нормално одвијање саобраћаја.


Према речима председника Општине Милисава Мирковића надлежне стручне службе Општинске управе су од данас на терену, а активирана је и расположива механизација општинског Јавног предузећа за путеве на рашчишћавању.


- "Имајући у виду број активираних клизишта, али и потенцијалног настанка нових, Општина Горњи Милановац обратиће се надлежним републичким органима за помоћ у превазилажењу проблема са клизиштима, и то како стручну тако и финансијску", нагласио је председник Општине.

Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!