opstina gornji milanovac

16. април 2015.
Помоћи никад довољно


Не заборављајмо наше старе, болесне и изнемогле


pomoc

Непосредно пред Васкршње празнике, започета је још једна акција доделе финансијске помоћи Општине Горњи Милановац за око стотину наших здравствено и материјално угрожених суграђана, претежно са сеоског подручја. Укупна издвојена средства за ову акцију су око 500.000,оо динара, односно 5000 динара по кориснику.


У акцији активно учествују представници Општинске управе и запослени у Центру за социјални рад, који су укључени и у рад надлежне општинске Комисије за решевање захтева лица у стању социјалне потребе.


Подсећамо да су, кроз пројекат "Корак по корак ка човеку" који је Општинска управа Општине Горњи Милановац спровела током 2013. године у сарадњи са Центром за социјални рад општине Горњи Милановац, месним заједницама са територије општине и самим грађанима, први пут регистрована сва стара, болесна и изнемогла лица у стању социјалне потребе, различите старосне доби и социјалног статуса. Пројекат је проистекао из тежње да финансијска помоћ дође на праву адресу, оним људима који се из сопствене скромности нису обраћали за помоћ и зато нису ни били евидентирани у надлежним службама.


Комисија за решевање захтева лица у стању социјалне потребе поступа у свом раду према општинском Правилнику у којем је прописано да лица у стању материјалне или здравствене потребе могу поднети захтев за једнократну финансијску помоћ четири пута годишње - за набавку лекова, основних животних намирница, школског прибора и сличних потрепштина. Овогодишњим буџетом опредељено је 4.074.440,00 динара за ову намену.


Величина човека огледа се у томе како поступа према слабијима од себе. Помозимо свако у складу са својим могућностима. Некада је и топла реч, позив телефоном, посета и разговор од велике помоћи да заједно пратимо и на време реагујемо на проблеме у којима се стари, болесни и изнемогли могу наћи.
Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!