opstina gornji milanovac

17. април 2015.
Признање за успешан наступ


Фолклорцима КУД "Шумадија" одато признање за успешан наступ и учешће поводом јубилеја Војске Србије у Београду


vojska

Музичко-сценски приказ "Грм" поводом јубилеја Војске Србије


Поводом прославе јубилеја Дана Војске Србије – 23. априла, вечерас је у Конгресној дворани Дома Гарде изведен једночасовни музичко-сценски приказ "Грм" Културно-уметничког друштва "Шумадија" из Горњег Милановца.


Прву у низу активности поводом јубилеја Војске Србије и обележавања 200 година од подизања Таковског устанка организовали су Министарство одбране и Војска Србије у сарадњи са Савезом удружења потомака ратника Србије 1912-1920 године.


Вечерашњој манифестацији присуствовали су државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, в.д. помоћника министра одбране за људске ресурсе Милош Јанковић, представници Министарства одбране и Војске Србије, као и представници Савеза.


Чланови КУД "Шумадија" извели су песме и игре уз оркестар – слет песама и игара Качера, Царевац, Шљивик, песме и игре Левча, Вашар у Такову, затим сплет шумадинских песама, песме и игре са Рудника и остале.


На крају манифестације државни секретар Зоран Ђорђевић уручио је Плакету Министарства одбране председнику Савеза Љубомиру Марковићу, за успешну сарадњу, и Захвалницу Министарства одбране председнику КУД "Шумадија" Александру Туловићу, за успешну реализацију активности поводом Дана Војске Србије.


vojskaПовратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!