opstina gornji milanovac

21. април 2015.
Јуче у Такову, генерална проба Војске Србије


Јуче у Такову, генерална проба Војске Србије… Добродошли у Таково, 23.априла од 13h


vojska

У спомен парку Таковски грм данас је одржана провера припремљености јединица Војске Србије за централну свечаност поводом обележавања два века од подизања Другог српског устанка и Дана Војске Србије који ће се одржати на том знаменитом историјском месту у четвртак 23. априла.


Овогодишњу свечаност, која одише духом два значајна празника, уз одавање војних и државних почасти устаницима и полагање венаца, обележиће и атрактивни егзерцир Гарде, као и примопредаја војних застава које ће председник Републике Србије доделити јединицама ранга бригаде Војске Србије.


Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић припреме је оценио оценом "врло добро", истичући да ће сви припадници Војске Србије који у четвртак буду у Такову сигурно бити поносни што су део те свечаности.


vojska

Данашњој смотри присуствовао је председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић, а посетиоци који у четвртак буду у Такову биће у прилици да виде и налет ваздухоплова, приказ дела наоружања и опреме, дефиле старих застава које одлазе у историју, као и да уживају у дегустацији војничког пасуља.


vojska    vojska

vojska    vojska

vojska    vojskaПовратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!