opstina gornji milanovac

29. април 2015.
Сарадња општинe Горњи Милановац и Гораждевца


saradnja

Поводом потписаног Протокола о сарадњи између Моравичког и Пећког управног округа о успостављању сарадње и помоћи српском народу на Косову и Метохији, председник општине Милисав Мирковић примио је данас делегацију Гораждевца коју је предводио председник привременог органа општине Пећ, Милош Димитријевић.


Разговарано је о успостављању и проширењу сарадње у области развоја привреде, инфраструктуре, очувања културне баштине, образовања, туризма као и очувању традиционалних вредности са циљем помоћи српском народу у Гораждевцу.


У складу са политиком и програмом Владе Републике Србије на Савету Моравичког округа договорена је помоћ српском делу становништва који живи на територији локалних самоуправа Пећког управног округа. Конкретно, наша општина задужена је за сарадњу са општином Пећ, Ивањица са општином Исток, Лучани са општином Клина док град Чачак за сарадњу и помоћ у све три општине.


saradnja

Председник општине, Милисав Мирковић рекао је да подржава сарадњу која је у обостраном интересу српског народа и сходно томе неопходно је повезивање привредних субјеката, образовних установа обе општине као и организовање међусобних посета како би се сарадња проширила и обезбедила перспектива српском народу у Пећи.


Изражавањем спремности наше локалне самоуправе за сарадњу и помоћ Гораждевцу председник је истакао да српски народ са Косова и Метохије не сме бити заборављен и запостављен а да ће општина Горњи Милановац помоћи колико буде у могућности.
Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!