opstina gornji milanovac

30. април 2015.
Спортски час у Горњем Милановцу


У Горњем Милановцу одржан Спортски час под слоганом "ИСПРАВИ СЕ!"


sportski cas

Спортско-едукативни догађај под слоганом "ИСПРАВИ СЕ", одржан је 28. априла у ОШ "Момчило Настасијевић", поводом све чешћег проблема деформитета кичме малишана.


Трећи овогодишњи Спортски час одржан је у Горњем Милановцу уз подршку Министарства омладине и спорта, а иницијатор пројекта је Wiener Städtische осигурање у сарадњи са Одбојкашким савезом Србије и Удружењем одбојкашких клубова првих лига.


У пројекат, поред лекара физијатара, укључени су и одбојкаши и одбојкашице, који су имали задатак да играјући одбојку са децом, анимирају што већи број основаца да се активно укључе у спорт. Ученици су имали прилику да се друже са Алексом Поломцем и Стеваном Ћосићем, играчима Одбојкашког клуба "Металац Таково" и кадетским репрезентативцима Србије, као и Иваном Јеремић и Наталијом Симовић, играчицама Одбојкашког клуба "Таково-Звезда Хелиос". Одбојкаши и одбојкашице упознавали су децу са основама одбојкашке игре, док је др Сања Ђуровић одржала занимљиво едукативно предавање.


"Деца данас много времена проводе за рачунарима и мобилним телефонима и јасно је колико је овај проблем узео маха. Довољно је погледати једно школско игралиште и видети да више малишана седи по околним клупама са телефонима у рукама, него што се бави неким спортом. Због тога смо, у жељи да се ухватимо у коштац са овим проблемом, још 2011. године заједно са Одбојкашким савезом Србије и Удружењем одбојкашких клубова првих лига покренули акцију Спортски час – Исправи се. Задовољство ми је што могу да кажем да је Горњи Милановац већ тридесети град који је наш спортски караван посетио. До сада је кроз овај програм прошло више од 5.500 основаца, а посебно смо поносни на чињеницу да се после сваке акције, интересовање за одбојку у одређеној средини повећа за 15 процената", објашњава Сањин Греда из Wiener Städtische осигурања.


Циљ акције је да се деци узраста од 11 до 14 година укаже на озбиљност све распрострањенијег проблема кривљења кичме и последица које деформитети могу имати по њихово здравље, како би се што већи број ученика почео бавити спортом. Одбојка је спорт који се најчешће препоручује за правилан развој кичме а деца која редовно тренирају одбојку биће отпорнија на болести, стрес и све чешће нагле промене у спољашњој средини.


sportski cas    sportski cas
Повратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!