opstina gornji milanovac

13. мај 2015.
Почела изградња нове школе у Семедражи


os semedraz

Председник општине Милисав Мирковић обишао је јуче започете радове на изградњи нове четвороразредне основне школе у таковском селу Семедраж.


Након упознавања са динамиком и темпом радова, председник је истакао значај овог пројекта, како за житеље овог насеља тако и за нашу општину и изразио подршку Општинској управи општине Горњи Милановац која је носилац инвестиције.


"Веома ми је драго јер школа добија јасне контуре и обрисе чиме је учињен искорак у реализацији овог пројекта. Школа ће допринети квалитетнијем раду и боравку у установи и бољем квалитету живота локалних становника" рекао је председник.


Подсећања ради, стара основна школа порушена је јер се нашла на траси аутопута Београд - Јужни Јадран и након стицања свих неопходних услова приступило се изградњи нове школе.


У складу са будућим бројем ђака који ће похађати наставу у овој школи договорено је са Министарством просвете да објекат буде монтажни. Такође, предвиђено је да један део објекта буде намењен за потребе месне заједнице.


Извођач радова изградње школе је "Ратко Митровић Construction" доо из Чачка и укупна вредност уговорених радова прве фазе је 7.774.089 динара без ПДВ-а, односно 9.328.907 динара са ПДВ-ом. Такође, земљиште за изградњу школе обезбедила је Општинска управа.


os semedrazПовратак на: Саопштења
Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!