opstina gornji milanovac

18. мај 2015.
Начелница Општинске управе у Естонији


Начелница Општинске управе боравила у службеној посети у Естонији


poseta estoniji

Начелница Општинске управе Горица Петровић недавно је боравила у петодневној посети Естонији, а у организацији Сталне конференције градова и општина и Центра за добро управљање, ОПТИМУС.


Циљ посете била је размена искустава, знања и праксе између представника Естоније и српских локалних самоуправа, кроз обезбеђење подршке и стварање повољног пословног амбијента, чиме се осигурава привредни развој и социјални просперитет као и већа конкурентност градова и општина како је омогућено пројектом "Унапређење пословног окружења на ликалном нивоу кроз регулаторну реформу".


Чланови делегације имали су прилику да посете Министарство економије и комуникација, Министрство унутрашњих послова, разговарају са представницима различитих ентитета Владе Естонске Републике, посете градску управу града Тарту и разгледају главни град Естоније, Талин.


Посете су им омогућиле размене искустава електронског комуницирања између грађана, локалне и државне власти, боље упознавање са естонском политиком и стратегијом регионалног развоја, преглед процеса процене утицаја приликом креирања законодавних акта, разматрање општих стратегија, акционих планова, процеса и улоге различитих институција Естонске Републике.


poseta estoniji

"Пословном сектору неопходно је обезбедити веће директне и индиректне уштеде, правну сигурност као и смањен ризик пословања а то се омогућава регулаторном реформом" рекла је начелница Општинске управе након повратка са пута.


Такође, "побољшањем услова за квалитетнији живот и развој привреде, транспарентност и ефикасност у раду локалне администрације, Општинска управа показује одговорност према својим грађанима и привредницима" истакла је Петровићева.


Делегацију која је посетила Естонију, поред начелнице Општинске управе, чинили су и представници Књажевца, Кањиже, Ивањице, Ковина, Ћуприје, Тутина, Новог Пазара, Краљева, Лесковца, Лознице, Сомбора, представници Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе, Сталне конференције градова и општина као и представници Центра за добро управљање, ОПТИМУС.


Петодневна посета трајала је од 11-15. маја и финансијски је подржана од државног секретеријата за економске послове Швајцарске Конфедерације, SECO, у оквиру пројекта "Унапређење пословног окружења на ликалном нивоу кроз регулаторну реформу". Организацију и агенду посете припремили су Центар за добро управљање, ОПТИМУС и Стална конференција градова и општина.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!