opstina gornji milanovac

19. мај 2015.
Реконструкција Дома културе - фаза 2


dom kulture

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић потписао је данас са извођачем радова "ИНТЕРКЛИМА" д.о.о, са седиштем у Врњачкој Бањи, Уговор о извођењу грађевинско - занатских радова са инсталацијама на адаптацији и реконструкцији Дома културе у Горњем Милановцу – друга фаза.


Након извршених свих припрема и неопходних активности према законској процедури стекли су се услови за почетак друге фазе реконструкције. Средства за реализацију обезбеђена су буџетом општине Горњи Милановац за 2015. годину а читава инвестиција реализује се из сопствених средстава општине, без задуживања.


Директорка "ИНТЕРКЛИМА" д.о.о. из Врњачке Бање, Загорка Чеперковић се захвалила на указаном поверењу и истакла да је већ упозната колика је важност пројекта и саме реконструкције али да су на основу дугогодишњег искуства спремни на изазове.


На састанку је договорено да се већ сутра креће са припремама, док се званичан почетак радова друге фазе очекује почетком јуна, према динамичком плану.


dom kulture

Општинска радна група на челу са начелницом Општинске управе Горицом Петровић и надаље ће пратити квалитет и динамику грађевинских радова, као и сачињавати благовремене извештаје за органе локалне самоуправе. Такође, одређени су и координатори и надзорни орган пројекта.


"Иако динамика реконструкције Дома културе у почетку није текла планираним током, услед непредвиђених проблема са подземним водама које су се појавиле на градилишту, извођење радова неће бити на уштрб квалитета. Ослањајући се на стручна лица као и на све ангажоване на пројекату и овај посао поверен Општинској управи као носиоцу радова, биће успешно завршен" изјавила је начелница Горица Петровић.


Према речима председника општине, општинска инвестиција која подразумева потпуну реконструкцију зграде Дома културе у фазама, Милановчани чекају дуже од педесет година и њеним завршетком наш центар града добиће нови изглед а културни живот грађана биће знатно унапређен.


dom kulture dom kulture dom kultureПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!