opstina gornji milanovac

22. мај 2015.
Одржана "Матурантска парада" у Горњем Милановцу


maturantska parada

Након припрема које су трајале неколико месеци, матуранти из три горњомилановачке средње школе учествовали су данас у извођењу највећег синхронизованог плеса на планети на спортским теренима Гимназије "Таковски устанак".


Овогодишњу, седму матурантску параду по реду у нашем граду, отворио је председник општине Милисав Мирковић.


Председник је у име општине поздравио матуранте и истакао да ће локална самуправа увек бити уз младе јер младост је вредност од највеће важности коју једна општина има. Такође, председник је учесницима параде пожелео да остваре све своје циљеве и постану успешни и задовољни млади људи.


У овом великом европском пројекту од 2009. године плешу и ученици завршних разреда милановачких средњих школа заједно са матурантима из земаља Европске уније и Југоисточне Европе, покушавајући да преко сателитског радија оборе Гинисов рекорд.


maturantska parada

Иначе, манифестација је замишљена тако да у истом тренутку, тачно у подне, око 40.000 младих средњошколаца у једнобојним мајцама и кишобранима уз Штраусову композицију "Слепи миш" на хиљаде километара удаљености плешу истим плесним корацима. Парада остаје верна промовисању толеранције, мира, пријатељства и повезивању младих кроз плес.


Поред општине као организатора и покровитеља, у реализацији овогодишње матурантске параде учествовао је и Плесни клуб "Доминго" из Чачка.


maturantska parada    maturantska parada    maturantska parada

maturantska parada    maturantska parada    maturantska parada

maturantska parada    maturantska parada    maturantska paradaПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!