opstina gornji milanovac

27. мај 2015.
Резултати регулаторне реформе


Представљени резултати пројекта ''Унапређење пословног окружења на локалном нивоу кроз регулаторну реформу''


optimus

Финални извештај о реализацији пројекта "Унапређење пословног окружења на локалном нивоу кроз регулаторну реформу" данас је представљен у општини Горњи Милановац.


Представљени су крајњи резултати пројекта, као и користи и уштеде које су локална самоуправа, пословни сектор и грађанство остварили након регулаторне реформе.


Слађанa Каравдић Кочевић, Kaтаринa Милановић и Предраг Цветковић, представници ОПТИМУСА-Центра за добро управљање, организације која у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина и општином Горњи Милановац спроводи пројекат, захвалили су се нашој локалној самоуправи на изузетној сарадњи, креативности и иницијативама током спровођење пројекта.


Директорка ОПТИМУСА, Слађанa Каравдић Кочевић тим поводом уручила је захвалницу председнику општине, Милисаву Мирковићу и истакла да је сарадња била на завидном нивоу а да о томе у прилог говоре постигнути резултати.


optimus

Пројектом, који је финансијски подржан од Швајцарског државног секретаријатата за економске послове (СЕЦО), у трајању од маја 2012 – до маја 2015. године, успостављени су регулаторни механизами за праћење републичких, локалних прописа и њихова примена кроз поједностављене административне поступке. Тиме се обезбеђују нижи трошкови и нижи ризици пословања за привреду а додатне вредности пројекта су реформа грађанских поступака, унапређење информација, као и смањење такси и рокова.


"Спровођење регулаторне реформе, кроз поједностављење административних поступака наставља се истим корацима и по завршетку пројекта јер тако се олакшава рад привреде, рад општинских органа, ствара се могућност нових инвестиција и смањује ризик пословања" рекла је начелница Општинске управе Горица Петровић.


Циљ пројекта био је стварање повољнијег пословног амбијента и повећање конкурентности Горњег Милановца, уклањањем препрека за привреднике а регулаторна реформа омогућила је уштеде у новцу и времену као и већу правну сигурност.


optimus

Према подацима ОПТИМУСА процењене директне и индиректне уштеде, применом поједностављених административних поступака, за милановачки приватни сектор на годишњем нивоу достижу 4.52 милиона еура а уштеде за привредни сектор остварене на основу препорука које су прихваћене и уграђене у Нацрт закона о планирању и изградњи износе 353.611 еура.


Реформисање и унапређење рада Општинске управе представља укупан резултат спровођења регулаторне реформе, локална администрација је повећала транспарентност и ефикасност свог рада, електронски регистар поједноствљених административних поступака постављен је на интернет страници општине Горњи Милановац и доступан је свима.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!