opstina gornji milanovac

04. јун 2015.
Трећи дан Недеље животне средине


Апел за очување животне средине


nedelja ekologije

Ревијом под маскама од рециклабилних материјала, часом у природи на тему заштићених биљних и животињских врста и њиховој угрожености, као и презентацијама на енглеском језику о савременим проблемима са којима се сусреће човечанство данас, 3. јуна је обележен трећи дан Недеље животне средине.


nedelja ekologije

На балу под маскама у дворишту ОШ "Момчило Настасијевић" ученици су представили своје ручно израђене маске од различитих рециклабилних материјала. Жири наставника одабрао је победнике маскенбала који ће добити прикладне награде за свој труд и креативност.


Уз пешачење до цркве брвнаре у Такову ђаци ОШ "Таковски устанак" одржали су час у природи и предавања на тему заштићених биљних и животињских врста са освртом на активности које ремете њихов биолошки опстанак.


У сали Гимназије "Таковски устанак" ученици ове школе су уз презентације на енглеском језику одржали различита предавања о проблемима планете Земље и могућим решењима проблема на задату тему рециклаже отпада, доступности воде широм света, одрживом развоју, бескућницима, еболи, дезертификацији и другим проблемима 21. века.


Заштита и унапређење животне средине представљају глобални проблем а његово решавање уско је повезано са питањима рационалног коришћења природних ресурса, употребе активне демографске политике, развијање и унапређење међународне сарадње у области науке, технологије, као и решавања проблема сиромаштва.


Не склапајмо очи пред проблемима од којих "пати" наша планета!
Пробудимо нашу еколошку свест!


nedelja ekologije    nedelja ekologije    nedelja ekologije

nedelja ekologije    nedelja ekologije    nedelja ekologije

nedelja ekologije    nedelja ekologije    nedelja ekologije

nedelja ekologije    nedelja ekologije    nedelja ekologijeПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!