opstina gornji milanovac

05. јун 2015.
Четврти дан Недеље животне средине


"Природа је у најмањим стварима највеличанственија"
латинска изрека


Четврти дан у току Недеље животне средине у Горњем Милановцу обележен је ревијом модела од рециклабилних материјала са декорацијом од зелених балона, предавањима на тему заштите животне средине и рециклаже, уређењем еко парка, трибинама о предузетништву и могућностима живота и рада у сеоским срединама, информисањем о електричном и електронском отпаду и његовим прикупљањем.


nedelja ekologije    nedelja ekologije    nedelja ekologije

Малишани Предшколске установе "Сунце" на спортском терену Гимназије "Таковски устанак" уз игру и ревију модела сашивених од рециклабилних материјала пуштали су зелене балоне у ваздух да симболично пренесу поруку "Чувајмо нашу природу". Након тога, младим моделима ове установе подељени су слаткиши и сокови.


У природном амбијенту, иза Економско трговачке школе "Књаз Милош" представљени су резултати анкете о информисаности ученика о значају очувања и унапређења животне средине. На истом простору, професор Агрономског факултета у Чачку Душко Брковић, ђацима је одржао предавање на тему заштите животне средине и рециклаже.


Ученици ОШ "Иво Андрић" у Прањанима уређивали су Еко парк у оквиру школе у Каменици, спортске терене, садили цвеће, украсно биље и припремили терен за будући амфитеатар и летњу башту.


nedelja ekologije    nedelja ekologije    nedelja ekologije

Прикупљање електронског и електричног отпада организовала је ОШ "Десанка Максимовић" у Горњем Милановцу а у оквиру школе у Враћевшници започети су радови на изградњи ботаничке баште. Такође, о новим могућностима живота и рада у руралним срединама, у оквиру трибинa о предузетништву, говорила је професорка ЕТШ "Књаз Милош" Катарина Недељковић а Бојан Миловановић из невладине организације ''ГМ Оптимист'' одржао је предавање на тему електронског и електричног отпада, све у циљу ширења еколошке свести младих.


nedelja ekologije    nedelja ekologije    nedelja ekologije

nedelja ekologije    nedelja ekologije    nedelja ekologijeПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!