opstina gornji milanovac

12. јун 2015.
Одржана 26. седница Скупштине општине


Одржана 26. седница Скупштине општине Горњи Милановац


opstina gm

Пред одборницима двадесет шесте седнице Скупштине општине Горњи Милановац, на дневном реду данас се нашло 14 тачака.


На самом почетку заседања одборници су обавештени о приступању одборника Бранислава Брковића и Николе Бошњаковића одборничкој групи "Нова Србија мр Велимир Илић" и формирању нове одборничке групе "Наш Милановац" у саставу од шефа одборничке групе проф. др Ристе Бојовића, Душана Вујошевића, Драгољуба Нешковића, Ивана Бешлагића и Зорице Антонић.


Такође, пре почетка расправљања по предвиђеним тачкама дневног реда, из разлога забринутости за члана своје одборничке групе и потребе за утврђивањем чињеничног стања, шеф одборничке групе "Демократска странка Србије – Драган Петровић" Душан Ђуровић предложио је формирање анкетног одбора за преиспитивање инцидента у Кући српско норвешког пријатељства и напад на одборника Скупштине општине Горњи Милановац Владислава Васића. Предлог је добио подршку већине и на наредној седници Скупштине општине биће формиран анкетни одбор.


У оквиру прве две тачке, разматране су и усвојене Одлука о завршном рачуну буџета општине Горњи Милановац за 2014. годину а након тога и Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету за 2015. годину.


Пословање у претходној години одборници су оценили као успешно, а оствареним суфицитом створени су и услови за ребаланс овогодишњег буџета којим ће се средства на најбољи начин усмерити и утрошити у конкретне намене. Приходи и расходи буџета утврђени су изменама и допунама Одлуком о буџету општине Горњи Милановац за 2015. годину у износу од 1.570.589.915 динара и ребалансом буџета највећим делом средства из суфицита су распоређена на капиталне расходе и пројекте Јавних предузећа и установа, за радове на приступној саобраћајници, реконструкцију и адаптацију Дома културе, реконструкцију и адаптацију дечјег омаралишта у Буљарицама, уређење Брда мира, путну привреду, израду пројектне документације за доградњу објекта зграде вртића.


Скупштина општине Горњи Милановац донела је и Одлуку о приступању расписивања огласа ради отуђења земљишта у јавној својини општине Горњи Милановац у Сврачковцима путем јавног надметања као и Решења о давању претходне сагласности Основној школи "Арсеније Лома" Рудник за давање у закуп отворених спортских терена.


opstina gm

Одборници локалног парламента донели су Решење о давању сагласности на Измене и допуне Програма пословања за 2015. годину, које се односе на активности финансиране средствима предвиђеним ребалансом овогодишњег буџета, Јавног комуналног предузећа "Горњи Милановац", Јавног предузећа за путеве, Јавног предузећа "Спортско рекреациони центар" и Јавног предузећа за изградњу.


Предвиђеним дневним редом, прихваћен је и Закључак о усвајању Извештај о раду и Финансијском пословању Међуоштинског историјског архива за град Чачак и општине Горњи Милановац и Лучани за претходну годину као и Закључак о прихватању Одлуке Управног одбора Јавног предузећа за водоснабдевање "Рзав" Ариље од 30. априла.


На данашњој седници Скупштине општине, одборници су усвојили и решења о разрешењу и именовању чланова Управног одбора Предшколске установе "Сунце" и Дома здравља, као представника запослених.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!