opstina gornji milanovac

18. јун 2015.
Још један успех милановачког позоришта


milanovacko pozoriste

Представа "Медвед и друге једночинке" у режији Бранка Кнежевића, по тексту А. П. Чехова, представљаће Моравички, Шумадијски, Поморавски и Расински округ на завршници 57. Фестивала аматерских позоришта Србије који се од 19. до 27. јуна одржава у Кули.


Позоришни фестивал у Кули је најстарија, најважнија и најмасовнија манифестација позоришног стваралаштва у Србији. Циљ фестивала је да промоцијом највиших домета режије, сценографије, костимографије и глуме подржи и подстакне позоришну продукцију у нашој земљи.


Ове године, осим Милановчана, за највиша признања надметаће се и позоришта из Београда (победник 55. фестивала позоришта Београда), Прокупља (Нишки, Топлички, Пиротски, Јабланички и Пчињски округ), Смедеревске Паланке (Подунавски, Браничевски, Зајечарски и Борски округ), Богатића и Прњавора (Мачвански, Колубарски и Златиборски округ), Куле, Старе Пазове и Крушчића (победници 52. сусрета позоришта Војводине).


- На сусретима варошких позоришта Србије у Пожаревцу освојити највиша глумачка признања - "Миливојев штап и шешир" (Предраг Лошић) и награду за сликовито представљање лика (Драшко Обреновић), а потом изборити пласман на завршницу настаријег позоришног фестивала на Балкану, подвиг је који је у спорту раван медаљи на Олимпијади и пласману на Светско првенство. Мало је позоришта у Србији, којима је то пошло за руком, поготову за годину и по дана. Очекивати нешто више на фестивалу – много је, поготову ако се зна да ће "Једночинке" бити у конкуренцији са представама које су режирали професионални редитељи и драмски уметници. Мада.... И чуда су понекад могућа. Ја, верујем у ансамбл. Потајно прижељкујем да поновимо успех од пре тридесетак година када смо са представом "Богојављенска ноћ", у режији Јована Ристића Рице "дотакли звезде" и заблистали у пуном сјају, каже Боривоје Лошић, председник Управног одбора Позоришта.


За златну, сребрну и бронзану плакету фестивала номиноване су представе: "Сумњиво лице" Слободана Ж. Јовановића (Београд), "Билижи небу" Зорана Цветковића (Прокупље), "Тетовиране душе" Фуада Табуџића (Смедеревске Паланка), "Путујуће позориште Рикоти" Ивана Томашевића (Богатић / Прњавор), "Љубавно писмо" Драгана Остојића (Кула), "Вечера будала" Александра Бакоа (Стара Пазова), "Велика драма" Дејана Цицмиловића (Крушчић) и "Медвед и друге једночинке", Бранка Кнежевића (Горњи Милановац).


Наступ Милановчана предвиђен је за недељу, 21. јун од 20 сати.


milanovacko pozoristeПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!