opstina gornji milanovac

18. јун 2015.
Посета фабрици воде у Богданици


fabrika vode bogdanica

Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић са својим сарадницима посетио је јуче фабрику воде у Богданици – "CRYSTAL FIELD".


Милановачка локална самоуправа приступила је конкретној реализацији договора, након одржана два састанка председника општине са власником фабрике Радојком Милинковићем, и преузела обавезу заједничке изградње приступне саобраћајнице пута од фабрике воде до Дружетића у дужини од четири километра.


Према речима власника, општина Горњи Милановац једина је помогла фабрици иако се налази на тромеђи три локалне самоуправе - Ваљево, Пожега и Горњи Милановац.


"Ми важимо за општину која има развијену привреду, нама је свака инвестиција у општину добродошла, а нарочито оваква која је на ободном делу општине и треба да отвори четрдесетак нових радних места. Сваку инвестицију ћемо подржати. Ове године обавићемо један део посла, заједно са Месним заједницама Дружетићи и Богданица, општинским Јавним предузећем за путеве као и Општинском управом општине Горњи Милановац договорили смо да крену радови. Тренутно се изводе земљани радови, власник користи сопствену механизацију, а ми смо преко месних заједница обезбедили гориво. Наредне године очекујем и да пут буде асфалтиран као други део радова. Такође, Јавно предузеће за путеве гради мост заједно са становништвом овог дела наше општине" рекао је председник општине.


fabrika vode bogdanica

Радојко Милинковић захвалио се општинском руководству на посети и упознао присутне са проблемом пласмана производа, односно наплатом на домаћем тржишту, што га је определило на преговоре са иностраним тржиштем - Кувајтом, Алжиром, Уједињеним Емиратима, Ираном па чак и Русијом. Власник се похвалио јединственошћу воде јер у себи има пуно магнезијума и идеалну PH вредност, а нема натријума, што је чини погодном за кардиоваскуларне проблеме и може се користити и у терапијске сврхе.


Хитност инвестиције истакао је председник из разлога упошљавања људи и отварања нових радних места као и стварања могућности бољег живота локалног становништва на простору који је такође погодан за сточарство и пољопривреду, али и за туризам.


"Као и до сада, општина ће помагати становништву овога краја у разним областима, у области инфраструктуре, кроз подстицајне мере у области пољопривреде, сточарстава и друге. Интерес наше општине је велики, ми подржавамо све инвестиције. Радове око фабрике извео је власник уз помоћ локалног становништва", додао је председник Мирковић.


Директор Јавног предузећа за путеве Јовица Царевић рекао је да је почела прва фаза реализације програма у дужини око 2 километра и 200 метара и да ће бити изграђен мост на реци Тињи у Кнежевићима, а у идућој години планирано је асфалтирање пута.


"Овај крај наше општине, од Прањана до Гојне Горе, прикупио је доста новца и кренули смо са реализацијом асфалтирања локалних и некатегорисаних путева. Тренутно се асфалтира 33-34 km пута и граде три моста. Заједно са мештанима који су прикупили око 40 милиона динара, а општина обезбедила преко 80 милиона, наставили смо асфалтирање путева. Ово ће бити и рекорд у Србији јер у овако тешкој финансијској ситауцији ретко која општина се може похвалити учешћем грађана у сличном износу, али и километражом асфалтираних путева на годишњем нивоу", рекао је Јовица Царевић.


fabrika vode bogdanica

Председник општине искористио је прилику и у име Одбора за обележавање два века од Другог српског устанка уручио захвалницу Радојку Милинковићу. Такође, председник се још једном захвалио на изузетној помоћи власнику фабрике, донацији четири хиљаде литара воде и активном учешћу у припремама и реализацији обележавања јубилеја.


Мештани овога краја, приликом јучерашњег сусрета, истакли су велики значај инвестиције јер иако постоји жеља људи да живе на селу то није могуће без пута, струје и основних услова, али уз помоћ локалне самоуправе може доћи до промене и квалитетнијег живота локалног становништва, а о спремности Општине Горњи Милановац односно њеног руководства да то омогући у овом делу општине сведочи почетак градње овога пута.


На самом крају сусрета, председник је подсетио на значај изградње аутопута који пролази око 40 km кроз нашу општину и најбоље напредује на целој траси а завршетак радова очекује се наредне године. Могу се очекивати нови пријекти и инвестиције у наредном периоду што ће свакако допринети развоју општине Горњи Милановац и уопште локалне привреде, а Општина је преузела све мере из њене надлежности на изградњи нове индустријске зоне и приступне саобраћајнице аутопуту односно петљи у Такову.


"Позивам све који могу да помогну да то и учине да би ова инвестиција што брже кренула, да би помогли младим људима који чекају посао", рекао је председник општине Милисав Мирковић.


fabrika vode bogdanica    fabrika vode bogdanica    fabrika vode bogdanica   

fabrika vode bogdanica    fabrika vode bogdanica    fabrika vode bogdanica   Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!