opstina gornji milanovac

26. јун 2015.
Финансијска помоћ за вантелесну оплодњу


Финансијска помоћ општине Горњи Милановац паровима у остваривању потомства вантелесном оплодњом


beba

Општинско веће општине Горњи Милановац на последњој одржаној седници утврдило је Правилник о критеријумима за остваривање права на финансијску помоћ за вантелесну оплодњу у 2015. години.


Ступањем на снагу Одлуке о остваривању права на накнаду трошкова за вантелесну оплодњу у априлу текуће године Општинска управа општине Горњи Милановац приступила је утврђивању Правилника са циљем помоћи паровима да у трећем покушају остваре потомство.


Правилником се уређују шира права у односу на права из обавезног здравственог осигурања, а у циљу укључивања што већег броја парова у поступак вантелесне оплодње и утврђују се конкретни услови, критеријуми, начин и поступак за остваривање права на накнаду трошкова за још један покушај вантелесне оплодње који се финансира из средстава буџета општине Горњи Милановац.


Право на накнаду трошкова вантелесне оплодње пар може да оствари уз испуњеност следећих услова:

- да су држављани Републике Србије;
- да имају пребивалиште на територији општине Горњи Милановац најмање годину дана пре дана подношења захтева;
- да пар испуњава критеријуме које је прописала Републичка стручна комисија Министарства здравља за лечење поступцима биомедицински потпомогнутог оплођења;
- да је пар, уколико је жена млађа од 42 године, искористио право на два покушаја који се финансира из средстава обавезног здравственог осигурања.


Изузетно, женa којa због година старости, старија од 38 година, а млађа од 42 године, није могла остварити право на накнаду трошкова за прва два покушаја вантелесне оплодње из средстава обавезног здравственог осигурања, може то право остварити из средстава буџета општине Горњи Милановац, уз такође испуњење претходно наведених услова правилника.


Захтеви за остваривање права на накнаду трошкова за вантелесну оплодњу подносиће се Општинској управи општине Горњи Милановац, ресорном Одељењу надлежном за послове друштвене бриге о деци - Одељењу за друштвене делатности а испуњеност услова утврђиваће Комисија за остваривање права на вантелесну оплодњу.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!