opstina gornji milanovac

30. јун 2015.
Горњи Милановац добитник повеље "Лидер одрживог развоја"


odrzivi razvoj

На четвртој конвенцији Централно-европског форума за развој, CEDEF, која је одржана данас у Чачку, општини Горњи Милановац додељена је повеља "Лидер одрживог развоја" за изузетно залагање у примени мера енергетске ефикасности, обновљивих извора енергије и заштите животне средине.


Повељу је примио председник општине Милисав Мирковић и истакао да се наша локална самоуправа може похвалити одлучним и одговорним вођством које свакодневно предано ради на унапређењу економског, технолошког, социјалног и културног развоја.


odrzivi razvoj

Међу добитницима повеље "Лидер одрживог развоја" су и друге општине и градови из целе Србије који такође имају изузетне резултате у развоју и примени обновљивих извора енерије, енергетске ефикасности, управљању отпадом и водама на својој територији, као што су Чачак, Чајетина, Ивањица, Коцељева, Лајковац, Лучани, Пожега, Рача, Сјеница, Топола, Крагујевац, Краљево, Лозница, Осечина, Нова Варош, Ужице, Велика Плана, Мионица и Врњачка Бања.


Критеријуми за доделу повеље били су добро управљање, посвећеност потребама грађана и дугорочним интересима одрживог "зеленог" развоја.


У оквиру CEDEF годишњег Програма за градове и општине Србије - Лидери одрживог развоја 2015, организује се низ Конвенција – регионалних скупова широм Србије а под покровитељством Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарства рударства и енергетике, Одбора за заштиту животне средине Народне скупштине и Агенције за заштиту животне средине.


Планирано је укупно пет оваквих конвенција широм Србије, које окупљају представнике свих градова и општина у нашој земљи.


Прве три конвенције одржане су у Сремској Митровици, Крушевцу и Зрењанину, а након Чачка домаћин ће бити и град Београд.


odrzivi razvoj    odrzivi razvoj    odrzivi razvojПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!