opstina gornji milanovac

02. јул 2015.
Плакета Војске Републике Србије општини Горњи Милановац


Поводом успешно реализоване сарадње на организовању и реализацији прославе, која је одржана 23. априла текуће године поводом два века од подизања Другог српског устанка, Дана Војске и Дана општине Горњи Милановац, јуче је у Центру за обуку везе и информатике, у касарни "Војвода Радомир Путник" у Горњем Милановцу приређена свечаност.


Овом приликом, у име начелника Генералштаба Војске Србије, Комадант свечаности генерал - мајор Војин Ч. Јондић уручио је председнику општине Горњи Милановац Милисаву Мирковићу Плакету у знак сећања на учешће на Централној свечаности поводом прославе Дана Војске Србије и доделе војних застава, а која представља највише признање које Војска Србије може доделити цивилном сектору.


Генерал-мајор Јондић пренео је поздраве начелника Генералштаба Љубише Диковића општинском руководству и изразе захвалности нашој општини на помоћи приликом организовања прославе и истакао да Војска Србије и локална самоуправа треба да буду поносни на оно што је организовано.


"Ово високо одличје има велики значај за нашу општину и служиће нам као подстрек али и обавеза да будемо још бољи" рекао је председник општине.


"У амбијенту знаменитог места "Таковски грм" прославу овог значајног јубилеја обележио је атрактивни егзерцир Гарде, примопредаја 24 војне заставе јединицама ранга бригаде Војске Србије као и артиљериска почасна паљба и налет два авиона - Миг 29. Тако да овом приликом, захваљујем се још једном Војсци Србије на признању али јој истовремено и одајем признање што су допринели да прослава буде обележена на најлепши могући начин" додао је председник Мирковић.


Преко пет хиљада окупљених грађана у Такову, 23. априла 2015. године, нетремице је пратило програм поводом обележавања овог историјског јубилеја.


vojska    vojska    vojska

vojska    vojska    vojska

vojska    vojska    vojskaПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!