opstina gornji milanovac

11. јул 2015.
Време Обреновића и њихово право


obrenovici

Музеј рудничко-таковског краја достојно је обележио јубилеј двеста година од подизања Другог српског устанка.


У низу програма издвојила се изложба "Време Обреновића и њихово право", коју је видело преко 3500 људи. Тиме се одговорност према овом важном јубилеју не завршава.


Реч о устанку, династији Обреновић и њиховом значају на стварање нововековне српске државе, настављамо да ширимо у Старом Селу код Велике Плане, у уторак 14. јула 2015. године, где ће наш музеј својом поставком имати част да отвори манифестацију МАЕКС 2015: шеснаести фестивал Мале експерименталне сцене.


Поставку чији су аутори наши кустоси Ана Боловић и Александар Марушић, чине оригинална дела, копије докумената и експонати из збирки Музеја рудничко-таковског краја, који сведоче о самом догађају подизања Tаковског устанка, дипломатској борби у стицању државне независности, као и формирању најзначајнијих институција нововековне Србије. Кратак историјски осврт на отварању изложбе, одржаће кустос историчар Александар Марушић.


Ово је већ треће гостовање нашег музеја у Дому културе "Влада Марјановић" у Старом Селу, изложбом Милош Обреновић и модерна Србија, а већ смо се представили изложбом Ђенерал Божидар Терзић, 25. јула 2014. године и предавањем Обреновићи и стварање модерне српске државе, 13. маја 2015. године.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!