opstina gornji milanovac

14. јул 2015.
Повећана опасност од настанка пожара на отвореном простору


Због високих температура и могућих суша у току летњих месеци председник општине и Комадант општинског штаба за ванредне ситуације општине Горњи Милановац Милисав Мирковић апелује на грађане да у циљу заштите од пожара поштују превентивне мере заштите од пожара и тако брину о безбедности људи, животиња, биљака и имовине.


Због повећане опасности од настанка пожара на отвореном простору и шумским комплексима у наредном периоду, потребно је појачати контролу спровођења и поштовања превентивних мера заштите од пожара.


На грађане се апелује да не пале траву и ниско растиње на отвореном простору, у урбаним срединама, у близини шума, на обрадивим површинама, као и да не пале ватру током боравка у природи на местима која за то нису предвиђена.


У складу са Законом о заштити од пожара забрањено је спаљивање остатака стрних усева, спаљивање смећа и биљних остатака на отвореном простору, као и ложење отворене ватре у шуми и на удаљености од 200 метара од руба шуме, изузев на одређеним и за то видно обележеним местима.


Подсећају се грађани да својим непромишљеним поступцима могу угрозити сопствену и безбедност других људи и имовине.


pozarПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!