opstina gornji milanovac

23. јул 2015.
Рестрикције потрошње воде на Руднику


Рестрикције потрошње воде за насељено место Рудник


На предлог Јавног комуналног предузећа "Горњи Милановац", а сходно Одлуци о комуналним делатностима на територији oпштине Горњи Милановац, начелница Општинске управе Горица Петровић донела је наредбу којом се уводе рестрикције потрошње воде за насељено место Рудник.


Имајући у виду насталу ситуацију рестрикције за кориснике насеља Рудник се уводе у циљу смањења потрошње воде забраном коришћења воде из водовода за поливање паркова, вртова (дворишта), башти, као и за прање улица и возила.


Ова наредба ступила је на снагу одмах, а у циљу њеног спровођења биће интензивиран рад инспекцијских служби Општинске управе општине Горњи Милановац.


Због изузетно високих температура у току претходне и ове седмице, а које ће се по најавама хидрометеоролошке службе пролонгирати и на наредни период, дошло је до очекивано повећане потрошње воде како становништва тако и привредних субјеката на целој територији општине Горњи Милановац, као и насељу Рудник.


Истовремено сушни период је условио смањење изворишних капацитета водоснабдевања насеља Рудник, које као туристичко место у летњем периоду има знатно повећану потрошњу воде.


Уколико грађани буду рационални у потрошњи и придржавали се ових забрана, предузете мере би дале очекиване резултате, а тиме би се избегле периодичне обуставе испоруке воде.


Мере рестрикције примењиваће се до стабилизације стања на изворишним капацитетима на територији oпштине Горњи Милановац.voda
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!