opstina gornji milanovac

24. јул 2015.
Потписани уговори са пољопривреницима


Потписани уговори за доделу бесповратних подстицајних средстава за пољопривреду


ugovor poljoprivrednici


Пољопривредници општине Горњи Милановац, који су испунили услове општинског конкурса о додели бесповратних средстава за пољопривреду и први поднели захтеве, потписали су данас са председником општине Милисавом Мирковићем уговоре о додели бесповратних подстицајних средстава за пољопривреду.


Овом приликом, председник општине са својим сарадницима уприличио је пријем пољопривредницима и честитао на добијеним средствима са жељом да одобрена средства допринесу унапређењу пољопривреде на горњомилановачкој територији, а што је и замисао по Програму подстицаја општинске аграрне политике.


Такође, председник Мирковић је искористио прилику да замоли данашње потписнике уговора да свој позитиван пример разгласе и поделе са својим комшијама, рођацима, у својим местима и околним селима, како би и други пољопривредници конкурисали за ова средства.


Након ефикасне обраде предмета и на основу потписаних решења начелнице Општинске управе Горице Петровић, председник општине потписао је уговоре са четрдесет и четири пољопривредника.


"Новац ће вам бити уплаћен већ у понедељак, а уторак можете га и подићи са ваших банкарских рачуна. До утрошка планираних средстава конкурс ће бити отворен, а најкасније до 15. децембра 2015. године, мада уколико буде имало потребе обезбедићемо још средстава у ове сврхе. Желимо да помогнемо људима који желе да се врате у руралну средину и раде на селу" рекао је председник Милисав Мирковић.


Утрошена средства из аграрног буџета по основу данас потписаних уговора износе 2.922.702,00 динара док преостали износ средстава је 11.027.297,00 динара.


Буџетом наше локалне самоуправе за 2015. годину програмом подстицања развоја пољопривреде опредељена су бесповратна подстицајна средства у износу од 13.950.000,00 динара, са циљем пружања финансијске подршке пољопривредним произвођачима на унапређењу пољопривредне производње, осавремењавању технологије производње, прилагођавања стандарда и квалитета тржишта ЕУ.


Пољопривредници могу рачунати максимално до 300.000 динара по кориснику на име субвенције, односно од 30 до 60 % вредности предмета субвенције.


Током следеће недеље биће потписани уговори са осталим пољопривредним произвођачима који су поднели захтеве и испуњавају услове за доделу бесповратних средстава за пољопривреду.


ugovor poljoprivrednici    ugovor poljoprivrednici    ugovor poljoprivrednici   Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!