opstina gornji milanovac

29. јул 2015.
Најнижа стопа незапослености у Горњем Милановацу


Према званичним подацима Националне службе за запошљавање о кретању незапослености на територији Моравичког управног округа, општина Горњи Милановац са најнижом стопом незапослености у односу на општине Ивањица, Лучани и град Чачак.


У Горњем Милановцу, на евиденцији Националне службе за запошљавање налази се укупно три хиљаде сто осамдесет и два лица, од којих су хиљаду осамсто осамдесет и две жене.


Према подацима о старости и полу, код нас највише је лица која траже посао са педесет до педесет и четири године живота, од којих су великом већином особе лепшег пола.


Најслабије тражен је четврти степен стручне спреме, а према подацима Националне службе за запошљавање у Горњем Милановцу од осамсто деведесет и седам лица са четвртим степеном, шест стотина тридесет и једано су жене.


Такође, на територији општине Горњи Милановц на евиденцији Националне службе за запошљавање највише је особа које траже посао годину до две године, а потом три до пет година.


У јуну месецу 2015. године, административна стопа незапослености у Горњем Милановцу износила је 21,66% док у општини Ивањица 35,48%, општини Лучани 34,68%, Чачку 27,26% а у Моравичкој области 28,26%.


Општина Горњи Милановац за 2015. годину определила је десет милиона динара за реализацију мера активне политике запошљавања а са реализацијом мера кренуће се током августа месеца текуће године.


gornji milanovac
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!