opstina gornji milanovac

31. јул 2015.
Утисци из Оснабрика, Немачка


osnabrik nemacka

Поводом повратка фудбалског клуба "Младост ʹ09" из Немачке и успостављања сарадње са екипом "SSC Dodesheide", јуче је у Кабинету председника општине Милисава Мирковића организован пријем за представнике фудбалског клуба из Враћевшнице.


На састанку су сумирани утисци са гостовања горњомилановачког тима у Немачкој, где им је домаћин била екипа "SSC Dodesheide" из Оснабрика. Успостављена је и сарадња између два клуба, која ће се наставити посетом немачке екипе нашем локалном клубу наредне године.


Током посете Оснабрику гостима из Горњег Милановца омогућен је обилазак фабрике аутомобила "Volkswagen – Porsche", којим су се упознали са током производње аутомобила марке "Porsche" до самог изласка са производне траке. Такође, уприличена је посета српској црквеној општини и цркви св. Георгија у оквиру које се налази и спомен костурница у којој су похрањени остаци српских генерала и војника који су се налазили у овом граду у заробљеништву током Другог светског рата.


osnabrik nemacka

Приликом посете Градској кући, у Дворани мира, у име града добродошлицу је упутио шеф посланичке групе која је на власти у Оснабрику, посланик републичког парламента и представник фудбалског савеза Оснабрика, Frank Henning.


Према речима чланова "Младост ʹ09" дошло је и до фудбалског сусрета њиховог клуба са домаћином, на којој је победу однео гост резултатом 3:2.


"Успостављање међународне сарадње у било којој области представља велики успех за нашу општину. Драго ми је да сте лепо дочекани а ми ћемо се трудити идуће године да гостопримство узвратимо" рекао је председник општине Милисав Мирковић.


osnabrik nemacka    osnabrik nemacka    osnabrik nemackaПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!