opstina gornji milanovac

18. август 2015.
Подршка општине Горњи Милановац коректном и фер надметању


opstina gornji milanovac

Поводом продаје горњомилановачке "Фабрике аутомобилских делова – ФАД" и решења проблема приватизације поменуте фабрике, општина Горњи Милановац пружа пуну подршку коректном и фер надметању, уз поштовање свих услова конкурса.


Ради добробити саме фабрике "ФАД", акционара, запослених, као и привреде нашега града, локална самоуправа апелује на законитост и успешност свих радњи након већ две неуспеле аукцијске продаје и сумње да је незаконитим радњама "ФАД" оштећен за 18 милиона евра a буџет Републике Србије за скоро 55 милиона динара.


"Компанија "Металац" а.д. је јака, поуздана и озбиљна компанија из нашега града, која ће ако купи "ФАД" довести до рехабилитације предузећа, кроз реалан и планиран програм рада и обезбедити свакодневну продуктивност, сигурну месечну добит као и обрт капитала. На дуже стазе осигураће оживљавање предузећа али и стварање услова самосталног пословања под окриљем и контролом ове велике компаније" рекао је председник општине Милисав Мирковић поводом сазнања да је горњомилановачка Компанија "Металац" а.д. заинтересована за куповину "ФАД".


Подсетимо, стечајни управник "Фабрика аутомобилских делова – ФАД" у стечају огласио је крајем јула продају предузећа. Кандидат за куповину те фабрике је и Компанија "Металац" а.д. која је положила депозит од 150.000.000,00 динара 14.08.2015. године ради учествовања у надметању. Јавно отварање понуда заказано је за 21. август у 12.15h, у просторијама предузећа "ФАД".


fadПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!