opstina gornji milanovac

18. август 2015.
Пут живот значи


opstina gornji milanovac

Дугогодишња успешна сарадња општине Горњи Милановац са Јавним предузећем "Путеви Србије" као и успешно реализовани бројни радови били су повод да председник општине Милисав Мирковић са својим сарадницима одржи састанак са Зораном Стојисављевићем, извршним директором поменутог предузећа у Сектору за одржавање јавних путева I и II реда.


Председник Мирковић је изразио захвалност на помоћи у досадашњим, али и предстојећим активностима на подручју наше општине што је и резултирало највишом општинском наградом – Златном плакетом "Таковски устанак" која је уручена Јавном предузећу "Путеви Србије" 23. априла, када је општина Горњи Милановац прослављала свој Дан општине.


На састанку је разговарано о завршеним радовима на реконструкцији и санацији улица у центру града које имају статус државног пута и враћању путева који су коришћени за потребе изградње ауто пута у првобитно стање јер су претрпели знатна оштећења као последица појачаног интензитета саобраћаја тешке механизације.


opstina gornji milanovac

Имајући у виду да је Општина Горњи Милановац предузела низ активности за изградњу Нове индустријске зоне (урађена Студија оправданости њене изградње, израда планске документације...), а да радови на изградњи Коридора 11 у делу који пролази кроз територију наше Општине улазе у завршну фазу, председник Мирковић је посебно истакао значај изградње приступне саобраћајнице за коју је урађено идејно решење. "Приступна саобраћајница ће повезивати Коридор 11 са Ибарском магистралом, представљати везу са Крагујевцем и као таква имати значај који превазилази локални ниво па је због тога, али и потребних средстава, неопходно је њену изградњу уврстити у републички програм", рекао је он.


Како је на састанку договорено, у предстојећем периоду приступиће се реконструкцији петље "Вага" код Норвешке куће, а у циљу повећања безбедности свих учесника у саобраћају.


Према договору са Министарством саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре, а преко ЈП "Путеви Србије", до краја године очекује се реконструкција и санација локалних и некатегорисаних путева у вредности од 50 милиона динара, док ће Јавно предузеће за путеве Општине Горњи Милановац асфалтирати 30 километара путева. Тако би у овој години на територији горњомилановачке општине требало бити асфалтирано укупно преко 40 километара локалних и некатегорисаних путева.


Након одржаног састанка у Кабинету Председника Општине, извршни директор Сектора за одржавање јавних путева I и II реда у ЈП "Путеви Србије" обишао је са представницима Општине Горњи Милановац до сада изведене радове, али и локалитете на којима ће се радови изводити у наредном периоду.
Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!