opstina gornji milanovac

15. септембар 2015.
Европска недеља мобилности


Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре обавестило је руководство локалних самоуправа на територији Републике Србије да ће у нашој земљи по четрнаести пут бити организована Европска Недеља Мобилности од 16. до 22. септембра 2015. године.


Овогодишња тема Европске Недеље Мобилности је "ИЗАБЕРИ – ПРОМЕНИ - КОМБИНУЈ", а циљ је да се промотивним манифестацијама и спровођењем макар једне трајне мере учини покушај да се смањи коришћење путничких аутомобила и побољшају услови за јавни саобраћај, кретање бициклиста и пешака.


Посебан акценат стављен је на акције којима се указује на мултимодалност, тј. комбиновано коришћење различитих (еколошки оправданих) начина саобраћаја.


Европска Недеља Мобилности организује се у оквиру кампање Европске комисије "Одржива урбана мобилност" а по позиву европске комесарке за транспорт госпође Виолете Булца.


Општина Горњи Милановац пружа подршку у промовисању ове иницијативе, ради побољшања квалитета живота наших суграђана, очувања животне средине, одрживог развоја градова и општина а све кроз промовисање и комбиновано коришћење одрживих видова саобраћаја, као и стварању једног бољег и лепшег простора за живот свих нас.
biciklaПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!