opstina gornji milanovac

15. септембар 2015.
Честитке градоначелнику Комуне Вефсн на реизбору


Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић упутио је данас телеграм - честитку реизабраном градоначелнику пријатељске Комуне Вефсн у Норвешкој, Јан Арну Ловдахлу.


"Упућујем ти срдачне и искрене честитке поводом поновног избора на место градоначелника Комуне Вефсн. Житељи Вефсна су одувек знали да препознају квалитетног, савременог и одговорног лидера што је увек резултирало позитивним утиском који Вефсн оставља изван граница Ваше Комуне. Са сигурношћу верујем да ће наше две братске општине и убудуће наставити да негују традицију одржавања и унапређивања пријатељских односа и узајамног поштовања и благонаклоности" написао је председник Мирковић у телеграму.


Вишедеценијска сарадња и пријатељство норвешког и нашег народа потиче још од Другог светског рата када су Норвежани помагали наше интернирце заробљене у нацистичким логорима а пријатељство и захвалност нашег народа створено у давним, тешким условима датира и до данашњих дана.


Општина Горњи Милановац и Комуна Вефсн из Норвешке потписале су Повељу о братимљену 1975. године. Од тада уз финансијску и стручну помоћ пријатеља из Норвешке, Горњомилановчани су реализовали пројекте из области комуналне инфраструктуре, образовања и културе, али и привредне и друге сарадње.vefsnПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!