opstina gornji milanovac

17. септембар 2015.
Обележена годишњица ослобођења Рудничко-таковског краја од фашизма


Поводом обележавања 70 година победе над фашизмом и 71 године од ослобођења Рудничко-таковског краја од немачких окупатора, данас је у згради Окружног начелства у Горњем Милановцу одржан 21. Сабор бораца ослободилачких ратова општине Горњи Милановац.


Пре самог почетка програма свечаности, на градском тргу на споменик "Слободе", венце су положили представници Војске Србије, Општине, горњомилановачке борачке организације као и представници Окружног одбора бораца из Чачка.


Владимир Јовановић, дугогодишњи организатор Сабора бораца ослободилачких ратова и члан општинске борачке организације, позвао је све присутне да минутом ћутања одају почаст јунацима који су дали живот у вековној борби српског народа за своју слободу и најавио званичну химну борачке организације "Партизан сам, тим се дичим".


У име локалне самоуправе председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић захвалио се борцима на слободи у којој уживамо последњих 71 годину и поручио је да ће општина као и до сада имати за дужност али и обавезу да помаже рад борачке организације и обележавати важне датуме и догађаје.


Као и сваке године, организатори свечаности поводом 17. септембра су Општинска организација савеза бораца НОР-а уз подршку Општине Горњи Милановац и Друштво за неговање традиција ослободилачких ратова Србије до 1918. - Подружница Горњи Милановац.


Иначе, данашња свечаност поводом обележавања јубилеја - 71 године од ослобођења Рудничко-таковског краја од немачких окупатора и 70 година победе над фашизмом, одржана је у згради Окружног начелства из које је славни војвода Живојин Мишић пре 101 годину командовао својим јунацима да крену у одлучну Рудничку офанзиву, када је започета Сувоборско-колубарска битка где је извојевао једну од најблиставијих својих победа.oslobodjenje od fasizma    oslobodjenje od fasizma    oslobodjenje od fasizma

oslobodjenje od fasizma    oslobodjenje od fasizma    oslobodjenje od fasizmaПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!