opstina gornji milanovac

17. септембар 2015.
Општина Горњи Милановац мотор у развоју округа али и шире


Сходно трајној тенденцији Општине Горњи Милановац за јачање пољопривреде и пољопривредних капацитета наше општине, данас је председник општине Милисав Мирковић са својим сарадницима имао прилику да угости помоћника министра пољопривреде и заштите животне средине, Драгана Мирковића.


На самом почетку састанка, председник Мирковић упознао је помоћника министра о привредним, социјало - економским, финансијским приликама у нашој општини као и текућим али и предстојећим инвестицијама.Указано је на значајна средства аграрног буџета наше општине за 2015. годину у износу од 20 милиона динара, од чега је за подстицаје пољопривредним произвођачима намењено близу 14 милиона а одобрење додатних 15 милиона динара у те сврхе очекује се сутра на седници Скупштине општине, услед великог интересовања пољопривредника.


Председник општине рекао је да сарадња са министарством пољопривреде до сада је била изузетна а данашњи састанак са помоћником министра улива наду да као Општина наставимо даље већ утабаним путем.


Драган Мирковић, помоћник министра пољопривреде и заштите животне средине, након упознавања са текућим али и планираним радовима наше локалне самоуправе изразио је задовољство и истакао да је ефикасност наше Општинске управе за сваку похвалу.


"Задовољство је видети да су све социјалне и инфраструктурне компоненте покривене. То пружа могућност релаксираног развијања руралног развоја а све са циљем улагања у село ради задржавања становништва али и побољшања квалитета живота људи на селу" рекао је Драган Мирковић.


Такође, помоћник министра истакао је да сређена социо – економска ситуација у нашем граду је резултат дугогодишњег доброг менаџмента какав је у Горњем Милановцу а самим тим и перспективе даљег развоја су бројне.


"Ретко која општина дуплира средства за пољопривреду, као што то чини ваша. То треба ценити. Искористите постојеће потенцијале и наставите са оваквим пословањем, наше министарство је на располагању. Горњи Милановац је мотор у развоју округа али и шире" додао је помоћник министра.opstina gm    opstina gm    opstina gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!