opstina gornji milanovac

30. септембар 2015.
Одржане две седнице Моравичког управног округа


sednice

У Горњем Милановцу данас су одржане две седнице Савета Моравичког управног округа.


На тринаестој и четрнаестој седници Савета поред представника града и општина које припадају Моравичком округу присуствовали су и представници надлежних органа и служби државне управе и локалних самоуправа из овог округа.


Разматрано је функционисање локалних самоуправа, рад извршних органа самоуправа на подручју Моравичког управног округа, рад инспекцијских служби, стање јавног реда и мира као и безбедности у саобраћају на подручју Моравичког управног округа и општине Горњи Милановац. Такође, договорена је организација обуке за инфраструктурне пројекте представника општина и градова Моравичког, Рашког и Златиборског управног округа у сарадњи са Националном агенциојм за регионални развој.


На тему противградне заштите и штета изазваних елементарним непогодама, домаћин данашњих седница и председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић истакао је неопходност пружања подршке оштећеним лицима.


"Морамо изаћи на терен и видети какво је стање. Услед недостатка финансијских средстава људима не можемо у потпуности надокнадити штету, али морамо се сналазити и људима пружити помоћ" додао је председник Мирковић.


О стању јавног реда и мира као и безбедности у саобраћају на подручју Моравичког управног округа говорио је представник Министарства унутрашњих послова Срђан Богдановић, при чему је истакао да стање у овим областима је за 9 месеци ове године задовољавајуће. Број кривичних дела је скоро идентичан на нивоу целог Моравичког округа, са изузетком Ивањице где је за 20 одсто повећан број кривичних дела у области насиља у породици. Такође, похваљена је одлука Горњег Милановца о ограниченом радном времену, којом је знатно смањен број прекршаја као и саобраћајних незгода.


У оквиру четрнаесте седнице Савета Моравичког управног округа присутни су разматрали стручно-методолошка објашњења за координацију и вршење инспекцијског надзора у управним окрузима и јединицама локалне самоуправе, објашњења о поступању инспекција према нерегистрованим субјектима, вршењу увиђаја у стамбеном простору у поступку инспекцијског надзора као и објашњења за примену контролних листа за инспекцијски надзор.


Начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић, на данашњем састанку, истакао је значај свеобухватне реформе инспекцијског надзора као и саветодавне улоге инспекције за све пореске обвезнике.sedniceПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!