opstina gornji milanovac

02. октобар 2015.
Потписани уговори за доделу бесповратних подстицајних средстава за пољопривреду


ugovori poljoprivreda

Пољопривредници општине Горњи Милановац, који су испунили услове општинског конкурса о додели бесповратних средстава за пољопривреду, потписали су данас са председником општине Милисавом Мирковићем уговоре о додели бесповратних подстицајних средстава за пољопривреду.


Овом приликом, председник општине са својим сарадницима уприличио је пријем пољопривредницима и честитао на добијеним средствима са жељом да одобрена средства допринесу унапређењу пољопривреде на горњомилановачкој територији, а што је и замисао по Програму подстицаја општинске аграрне политике.


Поводом изузетног интересовања пољопривредних произвођача, на последњој седници Општинског већа а потом и седници Скупштине општине, усвојен је трећи ребаланс, којим је у намене субвенција за пољопривреднике, поред првобитно опредељених средстава у износу од 13.950.000,00 динара, одобрено је додатних 15.000.000,00 динара.


"Иако је било планирано да ће конкурс бити отворен до утрошка планираних средстава, с обзиром на потребе морали смо извршити ребаланс општинског буџета и обезбедити још средстава у ове сврхе. Желимо да помогнемо људима који живе на селу и који желе да се врате у руралну средину" рекао је председник Милисав Мирковић.


Данас је потписано осамдесет и девет уговора о додели бесповратних подстицајних средстава за пољопривреду укупне вредности 3.289.407,17 динара.


Наредне седмице наставиће се потписивање уговора са пољопривредним произвођачима који су поднели захтев за подстицајна средстава.ugovori poljoprivreda    ugovori poljoprivredaПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!