opstina gornji milanovac

08. октобар 2015.
Партиципативно креирање иновативних програма запошљавања младих


mladi zaposljavanje

Данас је у малој сали Општине Горњи Милановац, у оквиру пројекта "Учешће омладинског цивилног сектора у креирању политика запошљавања младих" фаза III, организован радни састанак под називом "Партиципативно креирање иновативних програма запошљавања младих".


Представање јавности резултата трогодишње сарадње као и представљање нових модела креирања локалних политика запошљавања и учествовање у трајном дијалогу на ову тему били су циљеви састанка.


Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић обратио се, на самом почетку скупу, речима да су млади, школовани људи будућност овога града али и целе земље. Стога, неопходно је осигурати њихов останак и пружити им социјалну и егзистенцијалну сигурност.


Марија Стојадиновић, испред Развојног бизнис центра Крагујевац, истакла је значај образовања и улогу подршке наше општине у примени мера активне политике запошљавања. О примерима добре праксе подршке запошљавања младих у Чачку говорила је Горана Танасковић, представница Регионалне привредне коморе Краљево. Она је указала на потребу истраживања и реалног представљања тржишта рада. С тим што, како је рекла, Горњи Милановац и Чачак имају одличне стартне позиције сходно примени мера активне политике запошљавања.


На састанку се говорило о увођењу репрезентативног представника младих у рад Локалног савета запошљавања, усвајању новог Решења о формирању и раду Савета за запошљавање, којим ће се обезбедити консултативност процеса планирања Локалног акционог плана запошљавања и планирање засновано на подацима добијеним из мониторинга и оцене ефеката. Такође, представљене су иновативне мере за запошљавање младих.


Пројекат "Учешће омладинског цивилног сектора у креирању политика запошљавања младих" фаза III, реализује се на територији општина Чачак, Краљево и Горњи Милановац и спроводи га Развојни бизнис центар Крагујевац а захваљујући финансијској подршци организације Solidar Suisse/Swiss Labor Assistance SLA, канцеларија у Београду.


Општи циљ пројекта је допринос креирању делотворнијих локалних политика запошљавања младих у Чачку, Краљеву и Горњем Милановцу док специфичан циљ је унапређење процеса израде локалних акционих планова запошљавања кроз укључивање младих у доношење одлука, обезбеђење ширег консултативног процеса у фази израде и креирање локалних политика запошљавања младих заснованих на добијеним подацима.


Поред представника Општине и Општинске управе, данашњем састанку су присуствовали и представници младих, невладиног сектора, горњомилановачке привреде, ђачког парламента као и директори средњих школа са територије наше општине.mladi zaposljavanje    mladi zaposljavanje   Повратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!