opstina gornji milanovac

12. октобар 2015.
Одговор локалне заједнице на кризне ситуације


Обука "Одговор локалне заједнице на ванредне / кризне ситуације са посебним акцентом на
јавно–здравствени приступ"


odgovor

Представници Завода за јавно здравље Чачак одржали су данас у Општини Горњи Милановац обуку на тему "Одговор локалне заједнице на ванредне/кризне ситуације са посебним акцентом на јавно здравствени приступ".


Обука је организована са циљем да се унапреди знање о улози и одговору локалних заједница на ванредне ситуације са акцентом на јавноздравствени приступ, уз идентификацију и повезивање свих заинтересованих страна.


Домаћи и међународни закони, институционални оквир, људски ресурси у области ванредних/кризних ситуација али и начин комуникације у кризним ситуацијама биле су теме састанка.Такође, анализиране су ситуације у нашој заједници из праксе.


Како је на обуци наведено, један од њених главних циљева је препознавање и тачно утврђивање локалних снага и слабости када су у питању ванредне/кризне ситуације из угла здравственог система и формирање мреже за брзо и адекватно реаговање. Све то, у циљу ублажавања негативних последица по здравље становништва.


На обуци су присуствовали представници Општине Горњи Милановац, запослени у Општинској управи, представници Дома здравља, горњомилановачког Црвеног крста, Јавног комуналног предузећа "Горњи Милановац", представници полицијске станице као и ватрогасне јединице нашег града.


Обуку на тему "Одговор локалне заједнице на кризне ситуације" организовало је Министарство здравља Републике Србије, уз подршку Канцеларије Светске здравствене организације за Србију а по њиховом програму је данас и Завод за јавно здравље Чачак изводио обуку Горњомилановчана.odgovor    odgovorПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!