opstina gornji milanovac

12. октобар 2015.
Обилазак градилишта Дома културе


Председник општине Милисав Мирковић обишао је данас градилиште на коме се врши реконструкција градског Дома културе.


Грађевински радови на савременом и модерном будућем Дому културе у Горњем Милановцу, који ће улепшати централни део града и допринети унапређењу културног живота, а на који Милановчани чекају дуже од 50 година, интезивирани су у последњем периоду, изјавио је данас председник општине Милисав Мирковић.


"Ми смо од самог почетка знали шта хоћемо. Објекат радимо од сопствених средстава, уз помоћ министарства енергетике у износу од 15 милиона динара за енергетску ефикасност. Након завршене I фазе, при самом крају је и II фаза, а ускоро ће бити створени услови и за почетак III фазе" рекао је председник Мирковић.


Завршетком фазе А, која се састоји од I, II и III фазе, по урађеном главном пројекту, и подразумева изградњу сцене, проширење хола према дворишту и на спрат, изградњу балкона унутар сале, градњу техничког блока испод сале и санитарни чвор у сутерену као и опремање биће стављен у функцију део објекта у коме ће се реализовати културно-уметничка дешавања.


Што се тиче реализације фазе Б, функционално независне од фазе А, којом ће бити обухваћени радови на пруређењу некадашњег стамбеног простора у креативне радионице и просторије из области културе планирано је да се приступи након завршетка фазе А, а по обезбеђивању потребних финансијских средстава.


Архитекта, професор Рајко Марић изјавио је да ће Горњи Милановац добити савремени објекат са модерном технологијом, који ће омогућити сценске изведбе у оригиналној верзији. Како је приликом обиласка даље изјавио Општина Горњи Милановац није приступила такозваном "шминкању" објекта већ озбиљној реконструкцији чији ће крајњи резултат бити савремен Дом културе којем могу завидети не само градови у окружењу већ и у читавој Србији.


Самим тим, реконструисан Дом културе ће омогућити реализацију драмских, музичких догађаја, конференција, симпозијума али и многих дугих друштвених дешавања.dom kulture    dom kulture    dom kulture

dom kulture    dom kulture    dom kultureПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!