opstina gornji milanovac

13. октобар 2015.
Одржана 83. седница Општинског већа општине Горњи Милановац


opstinsko vece

Пред члановима Општинског већа општине Горњи Милановац данас су се нашле двадесет две тачке дневног реда осамдесет и треће седнице.


Већници су утврдили предлог Одлуке о усвајању Плана генералне регулације за насељено место Рудник, предлог Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2016. годину као и предлог Решења о образовању Комисије за координацију инспекцијског надзора над пословима из изворне надлежности на територији наше општине, а који ће бити разматрани на наредној седници Скупштине Општине Горњи Милановац.


Усвојено је решење о именовању Савета за запошљавање општине Горњи Милановац, као саветодавног радног тела за планирање и спровођење локалне политике запошљавања. У Савет су именовани представници локалне самоуправе, привреде, установа образовања, Националне службе за запошљавање, Ђачког парламента, невладиних организација, представници репрезентативног синдиката...


Чланови Општинског већа разматрали су и усвојили решење о давању сагласности на измене и допуне Програма пословања са финансијским планом за текућу годину Предшколске установе "Сунце", Решење о давању сагласности на измене финансијског плана Музеја рудничко таковског краја, Библиотеке "Браћа Настасијевић" и Установе за културу, уметност и ваншколско образовање "Културни центар". Усвојени су и закључци којима се даје позитивно мишљење на решење председника општине о давању сагласности на Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији послова у оквиру Музеја, Библиотеке и "Културног центра".


На данас одржаној седници, усвојено је и решење о давању сагласности на измене и допуне Планова рада и Финансијских планова месних заједница: Прањани, Рудник, Семедраж, Гојна Гора, Мајдан, Брусница и Липовац за 2015.годину као и закључак којим се даје претходна сагласност на Правилник о зарадама запослених у Спортском савезу општине Горњи Милановац.


Такође, поштујући дневни ред седнице, чланови Општинског већа, након разматрања усвојили су закључак о давању сагласности за промену намене слободних средстава од уговорене друге фазе и распоређивање истих на трећу фазу радова на уређењу Спомен парка Брдо мира.


Усвојена је одлука Управног одбора Јавног предузећа "Рзав" Ариље и Одлуке Пословног одбора за изградњу бране и акумулације "Ариље – Профил Сврачково".


У оквиру текућих питања Председник Општине Милисав Мирковић упознао је чланове Већа са Дописом шефа кабинета у ЈП "Путеви Србије" Невене Југовић од 29. септембра у којем се наводи Јавно предузеће "Путеви Србије", и поред најбоље воље, нема довољно финансијских средстава и самим тим ни могућности за асфалтирање локалних и некатегорисаних путних праваца на територији Општине Горњи Милановац које је договорено на 5. седници Савета Моравичког округа одржаној у Лучанима 24. децембра 2014. године, а којој су присуствовали и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михаиловић и в.д. директора Јавног предузећа "Путеви Србије" Зоран Дробњак. Тим поводом, 2. октобра упућен је Захтев Министарству и ЈП "Путеви Србије" да се предложени локални и некатегорисани путни правци на територији Општине Горњи Милановац асфалтирају у текућој години, а уколико то није могуће, да се обезбеде писане гаранције да ће асфалтирање истих бити изведено у наредној години од стране Јавног предузећа "Путеви Србије".opstinsko veceПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!