opstina gornji milanovac

20. октобар 2015.
Донација општини Горњи Милановац


Братска комуна Вефсн из Норвешке донирала Горњем Милановцу камион за одлагање смећа


donacija vefsn

Општина Горњи Милановац добила је на поклон од братске комуне Вефсн из Норвешке и тамошње компаније за одлагање смећа "Shmil", возило – камион марке Scania произведен 2006. годишне намењен за одлагање смећа и комуналног отпада. Камион је у очуваном стању, добро је опремљен и одржаван по европским стандардима и између осталог има две коморе за одлагање отпада. Укупна вредност донације износи 119000 Норвешких круна односно 12.664,00 евра.


Донација представља још један у низу показатеља јаке пријатељске сарадње наше две општине. Пријатељство започето у вихору Другог светског рата и нераскидиве везе тада успостављене пренете су на поколења и трају до данашњих дана. Ово није први пут да братска општина Вефсн упути донацију Горњем Милановцу - доста је таквих случајева било и раније, а треба подсетити да је Норвешка прва прискочила у помоћ становницима наше општине, а и нашој земљи када су нас задесиле велике поплаве 2014. године.


Руководство општине најискреније се захваљује на поклону који ће у великој мери допринети ефикаснијем остварењу комуналних услуга с обзиром на потребе и разуђеност територије наше Општине.


Председник Општине Горњи Милановац Милисав Мирковић данас је возило предао на трајно коришћење Јавном комуналном предузећу "Горњи Милановац" за потребе изношења, транспорта и депоновања комуналног и индустријског отпада.donacija vefsnПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!