opstina gornji milanovac

21. октобар 2015.
Одржана заједничка седница Савета Моравичког, Рашког и Златиборског управног округа


Одржана заједничка седница Савета Моравичког, Рашког и Златиборског управног округа и саветовање на тему "Принципи управљања инвестиционим пројектима"


sednica

У Горњем Милановцу данас је одржана заједничка седница Савета Моравичког, Рашког и Златиборског управног округа у оквиру које је одржано саветовање на тему "Принципи управљања инвестиционим пројектима" Националне агенције за регионални развој.


О принципима управљања инвестиционим пројектом говорио је проф. др Бранислав Ивковић посебно нагласивши да је у процесу реализације пројеката најбитније добро пројектовање као и реализација претходних истражних радњи јер се на тај начин превентивно делује на појаву евентуалних проблема у току извођења радова.


Циљ данас одржане обуке је активно укључивање акредитованих регионалних развојних агенција и јединица локалне самоуправе у припрему и реализацију регионалних и локалних инфраструктурних пројеката, изналажење фондова за њихово финансирање, подстицање и учвршћивање међуопштинске сарадње као и допринос спровођењу политике регионалног развоја. Представљене су кључне потребе и изазови у процесу планирања инфраструктурних пројеката.


Заједничкој седници Савета Моравичког, Рашког и Златиборског управног округа присуствовали су директор Националне агенције за регионални развој Весна Миздрак, начелник Моравичког управног округа мр Слободан Јоловић, Председник Општине Горњи Милановац Милисав Мирковић, заменик Председника Општине Горњи Милановац Мирослав Миловановић, заменик Председника Општине Лучани Миливоје Доловић, помоћник градоначелника Града Чачка за област месне самоуправе и инфраструктуре Милан Бојовић, заменик Председника Општине Ивањица Милинко Мијаиловић као и председници градова и општина Рашког и Златиборског управног округа.


Надлежне службе и појединци који се у градовима и општинама Моравичког, Рашког и Златиборског управног округа баве пројектима и планирањем у I делу радионице били су гости на седници Савета, а у II делу активни учесници у обуци.sednica    sednica    sednicaПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!