opstina gornji milanovac

23. октобар 2015.
Одржано централно вече манифестације "Дани Настасијевића" 2015.


У организацији Библиотеке "Браћа Настасијевић" у Модерној галерији "Културног центра" у четвртак, 22. октобра 2015. године одржано је централно вече манифестације "Дани Настасијевића".


Председник Општине Милисав Мирковић је у свом обраћању присутнима поручио да Горњи Милановац, као родни град ове уметничке, свестране породице, успева да одржи уметнички дух и скрене пажњу милановачке и шире јавности на легат Настасијевића већ дужи низ година кроз ову изузетно важну и традиционалну манифестацију. "Свесни значаја ове манифестације кроз коју наставља да живи дух Настасијевића, а која је резултат здруженог рада организатора – Библиотеке "Браћа Настасијевић" и покровитеља манифестације - Општине Горњи Милановац, и ове године смо радили на томе да преко значајних уметника кроз разноврсни програм, живот и дела ове чувене уметничке милановачке породице приближимо и представимо данашњој публици", истакао је Председник Општине.


Нада Вељић, в.д. директора Библиотеке "Браћа Настасијевић", укратко је представила програм који је ове године организован у оквиру Манифестације Дани Настасијевића изразивши захвалност Општини Горњи Милановац која је ову манифестацију и све њене учеснике организационо и финансијски подржала као и колективу Библиотеке на безрезервној подршци.


На овој Централној вечери Манифестације представљен је од стране Уредништва зборника - дванаестог броја гласила Библиотеке "Браћа Настасијевић" под називом Слово Ћирилово. Такође, председник општине уручио је награде и похвалнице свим добитницима у оквиру књижевног конкурса "Салон Настасијевића" који је ове године проширен на више категорија: поезија, кратка проза, есеј, фотографија и видео запис. Пре уручења, чланови жирија су образложили своје одлуке за доделу награда и похвала.


На крају вечери у Модерној галерији отворена је изложба фотографија које су учествовале у конкурсу "Салон Настасијевића".


Велики су и несумњиви доприноси које је породица Настасијевић утиснула у уметничко стваралаштво ових простора после Првог светског рата. Сведоци смо чињенице да Настасијевићи интензивно скрећу пажњу јавности и полако заузимају место какво заслужују на уметничкој мапи Србије.arheologija    arheologija    arheologijaПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!