opstina gornji milanovac

29. октобар 2015.
Награда за животно дело милановачком новинару Живку Перишићу


zivko perisic

Један од тројице добитника овогодишње Новинарске награде за животно дело Савеза новинара Србије и Црне Горе (СНСЦГ) је и наш суграђанин и истакнути новинар Живко Перишић. Поред њега, носиоци овогодишњих признања су и Радојка Николић и Душан Давидовић.


Награда за животно дело додељује се за укупан рад у новинарству и састоји се од дипломе и златног прстена, а добитницима се уручује данас у 13 часова, у оквиру обележавања Дана Савеза новинара Србије и Црне Горе, у Прес центру УНС-а у Београду.


Како је изјавио прошлогодишњи добитник Награде за животно дело Миодраг Трипковић и председник жирија, носиоци овогодишње награде провели су професионални живот борећи се за слободу новинарства и достојанство новинарске професије, што је био одлучујући мотив да управо њима припадне ово престижно признање.


Председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић упутио је искрене честитке Живку Перишићу и истакао да је част за нашу средину да у свим сферама има истакнуте појединце који доприносе угледу целе милановачке општине. Он је такође напоменуо да је Живко Перишић заслужан јер је, на себи својствен начин, утицао и на већу отвореност јавних институција ка медијима и опште унапређење јавности рада.


Живко Перишић је дуго времена био једини извештач из Рудничко – таковског краја за београдске медије. Већ 25 година је дописник Радио Београда, а иако пензионер и данас ради за Агенцију Бета чији је дописник од самог њеног оснивања. Писао је и за Политику, био је дописник дневног листа Блиц и новинарске агенције Танјуг, у којој је својевремено добио отказ због непристајања на понижавање новинарске професије. Јавност је свакодневно обавештавао о интересантним догађајима и личностима у овом крају Србије.zivko perisic    zivko perisicПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!