opstina gornji milanovac

06. новембар 2015.
Спремни за предстојећу зимску сезону


Субјекти система заштите и спасавања општине Горњи Милановац спремни за предстојећу зимску сезону


Сви надлежни субјекти система заштите и спасавања на територији Општине Горњи Милановац спремни су за предстојећу зимску сезону 2015-2016. године, закључено је на данас одржаној 63. по реду седници Општинског штаба за ванредне ситуације.


Дом здравља Горњи Милановац располаже довољном количином лекова, санитетског материјала као и потребном зимском опремом за возила хитне медицинске помоћи и службе кућног лечења. Надлежна јавна предузећа – Јавно предузеће за путеве Општине Горњи Милановац и Јавно предузеће за изградњу Општине Горњи Милановац – имају планирана средства за зимско одржавање локалних и некатегорисаних путева и градских улица као и обезбеђене залихе потребних агрегата и индустријске соли.


Према извештају Рудника и флотације "Рудник" д.о.о., редовним и планским спровођењем свих предвиђених процедура Брана јаловишта је трајно безбедан и сигуран објекат.


Јавно комунално предузеће "Горњи Милановац" у више наврата обавештавало је Сектор за ванредне ситуације да није власник бране у Горњим Бањанима. Председник Општине Милисав Мирковић констатовао је да се ова брана редовно осматра и предузимају мере на њеном одржавању од стране ЈКП "Горњи Милановац" иако ово предузеће није власник бране.


Према извештају Центра за социјални рад, сачињен је регистар од 56 лица – корисника социјалне помоћи која у случају ванредне ситуације имају приоритет.


Црвени крст Горњи Милановац формирао је тим од 10 чланова за деловање у несрећама опремљен комплетном опремом док се у случају ванредне ситуације може ангажовати и Национални тим Црвеног крста Србије за деловање у несрећама. У наредном периоду, Црвени крст Горњи Милановац у сарадњи са Општином набавиће моторне санке које ће олакшати рад тима за деловање у несрећама у зимским условима.


Према извештају Одељења за друштвене делатности Општинске управе Општине Горњи Милановац који је сачињен на основу података прикупљених са терена, све основне и средње школе на територији Општине Горњи Милановац као и Предшколска установа "Сунце" у потпуности су спремни за предстојећу зимску сезону.


За ефикасно деловање свих субјектата система заштите и спасавања на територији Општине Горњи Милановац један од најважнијих предуслова јесте проходност путних праваца тако да ће у случају потребе бити ангажована сва расположива додатна тешка механизација према евиденцији власника грађевинских машина на територији општине као и људство и расположива механизација Војске Србије.


Изузетна сарадња свих субјектата система заштите и спасавања на територији Општине Горњи Милановац омогућила је успешно деловање у свим ранијим ванредним ситуацијама тако да иста неће изостати и у будућности, закључено је на данас одржаној седници штаба.stabПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!