opstina gornji milanovac

12. новембар 2015.
Представници Министарства рударства и енергетике посетили градилиште Дома културе


dom kulture

Представници Министарства рударства и енергетике посетили су данас Општину Горњи Милановац и са Председником Општине Милисавом Мирковићем обишли радове на реконструкцији Дома културе. Иначе, Министарство рударства и енергетике помогло је реконструкцију овог објекта у износу од 15 милиона динара за енергетску ефикасност, док су сва остала средства обезбеђена искључиво из буџета Општине Горњи Милановац.


Радови на I фази су завршени, при самом крају је и II фаза, а недавним потписивањем уговора са изабраним извођачима ушло се у трећу - завршну фазу. Извођачи треће фазе су "Интерклима" из Врњачке Бање са којом Општина већ успешно сарађује у другој фази извођења радова на овом објекту и "Светлост театар" из Београда - једна од најреномиранијих фирми Србије у области сценске технике.


Горњи Милановац ће завршетком фазе А, за коју су средства у целости обезбеђена и потписани уговори са изабраним извођачима, следећег пролећа добити изузетан, фунционалан и савремен Дом културе, на радост Горњомилановчана који ће коначно моћи да прате чак и сценски најзахтевније позоришне и музичке извођаче и биоскопске пројекције најновије генерације. Завршетком фазе А, која се састоји од I, II и III фазе, по урађеном главном пројекту, и подразумева изградњу сцене, проширење хола према дворишту и на спрат, изградњу балкона унутар сале, градњу техничког блока испод сале и санитарни чвор у сутерену као и опремање биће стављен у функцију део објекта у коме ће се реализовати културно-уметничка дешавања.


Што се тиче реализације фазе Б, функционално независне од фазе А, којом ће бити обухваћени радови на преуређењу некадашњег стамбеног простора у креативне радионице и просторије из области културе планирано је да се приступи након завршетка фазе А, а по обезбеђивању потребних финансијских средстава.


Приликом обиласка градилишта констатовано је да је ова инвестиција вероватно једна од већих, ако не и највећа, у области културе на територији Републике Србије.dom kulture    dom kulture

dom kulture    dom kultureПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!