opstina gornji milanovac

19. новембар 2015.
Нових 79 уговора о додели подстицајних средстава за пољопривреднике


poljoprivreda

Ближи се крају овогодишња додела подстицајних средстава пољопривредним произвођачима према конкурсу Општине Горњи Милановац. Данас је са Председником општине нових 79 носилаца пољопривредних домаћинстава потписало своје уговоре, а за комплетно решавање преостало је још око стотину захтева. На овогодишњи конкурс за доделу подстицајних средстава конкурисало је чак 838 пољопривредних произвођача, а са данашњим даном је подстицаје остварило њих 724.


Председник општине је изразио велико задовољство што се ове године конкурсу одазвао велики број пољопривредних произвођача и одлучио се на не мала улагања у обнову механизације, сточног фонда, подизање засада и различита унапређења досадашње производње. На овај начин, истакао је, директно улагање у пољопривреду на територији Општине Горњи Милановац, грађана и Општине креће се око 80.000.000 динара.


Општина Горњи Милановац издвојила је ове године рекордан износ од укупно 36.950.000,оо динара за подстицаје у пољопривреди, делом кроз аграрни буџет, делом кроз два ребаланса овогодишњег буџета Општине. Корисници подстицајних средстава су пољопривредни произвођачи са регистрованим пољопривредним газдинством на територији наше општине, за различите намене у оквиру пољопривредне производње, према Програму на који је Министарство пољопривреде, шумарства и зашите животне средине дало своју сагласност.


Подсећамо да је Општина Горњи Милановац кроз аграрни буџет обезбедила и средства за набавку противградних ракета, накнаде противградним стрелцима, за калцификацију земљишта, посету пољопривредном сајму и помоћ удружењима из области пољопривреде.poljoprivreda    poljoprivredaПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!