opstina gornji milanovac

20. новембар 2015.
Посета представника Амбасаде Републике Пољске општини Горњи Милановац


gm

Данас су Општину Горњи Милановац посетили представници Амбасаде Републике Пољске - саветник и шеф Конзуларног одељења у Амбасади Павел Соколовски, саветник за економска питања Каролина Јаник и спољни експерт из Министарства пољопривреде и развоја села Републике Пољске Катажина Виежбинка.


Повод посете је реализовани пројекат Амбасаде Републике Пољске у 2015. години - изградња тоалета за ученике и запослене у издвојеном одељењу Основне школе "Таковски устанак" у Бољковцима.


Директорка Основне школе "Таковски устанак" Бранка Жижовић упутила је речи захвалности представницима Амбасаде на пруженој помоћи и подршци у стварању бољих услова за рад ове школе односно за реализацију васпитнообразовног рада.


Госте је у име Општине Горњи Милановац поздравио председник Општине Милисав Мирковић захваливши се пре свега у име деце која похађају наставу у тим објектима, а онда и у име својих сарадника и своје лично име на пажњи коју поклањају нашем образовању и нашим најмлађим суграђанима.


Шеф Конзуларног одељења у Амбасади Павел Соколовски истакао је да је Република Пољска користећи Европске фондове помогла у уређењу српских школа, што је одраз пријатељства српског и пољског народа и да искрено верује да ће се овакав вид сарадње са Амбасадом Републике Пољске са горњомилановачким школама наставити и у наредном периоду.


Трећу годину за редом Амбасада Републике Пољске пружа помоћ у уређењу издвојених одељења ОШ "Таковски устанак". Тако је 2013. године реализован пројекат замене врата на издвојеном одељењу у Горњим Бањанима у вредности од 7.680 евра који је 2014. године настављен заменом свих прозора, олука и фасаде у истој школи у вредности од 10.560 евра, а ове 2015. године издвојено одељење у Бољковцима добила је потпуно нове тоалете за ђаке и наставнике, кроз пројекат вредности 13.770,00 евра. Поред овога, Амбасада Пољске донирала је 2013. године средства у износу од 11.500 евра за нову столарију издвојеном одељењу у Каменици ОШ "Иво Андрић" Прањани.


У претходним годинама Општина Горњи Милановац реконструисала је водоводну мрежу школе у Бољковцима, као и тоалете у школи у Горњим Бањанима кроз пројекат вредности око 2 милиона динара. Такође, није запостављена ни матична школа у Такову где је завршена реконструкција фискултурне сале и ограде игралишта, а управо се окончавају и радови на изградњи септичке јаме за потребе школе и Музеја. Све инвестиције спровела је Општинске управа Општине Горњи Милановац средствима буџета Општине Горњи Милановац.


Ученици издвојеног одељења Основне школе "Таковски устанак" у Бољковцима, којима је помоћ и била упућена, захвалили су се представницима Амбасаде на себи својствен начин – приредбом у част добрих пријатеља.gm    gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!